ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΚΑ: Στο Τεχνικό Επιμελητήριο για επανεκτίμηση η μελέτη στατικότητας

ΟΑΚΑ: Στο Τεχνικό Επιμελητήριο για επανεκτίμηση η μελέτη στατικότητας
Το ΟΑΚΑ ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) αναμένεται να επανεξετάσει τη μελέτη στατικότητας που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ, για το ΟΑΚΑ και τα στέγαστρα Καλατράβα

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην ΕΡΤ για το κλείσιμο του ΟΑΚΑ και του Ποδηλατοδρομίου, ενημέρωσε πως το Σάββατο (30/9) μεταφέρθηκαν «στο ΤΕΕ που είναι ο θεσμικός και τεχνικός σύμβουλος της κάθε κυβέρνησης όλη τη μελέτη έτσι ώστε να δούμε εκ νέου αναλυτικά με επιστήμονες του Πολυτεχνείου τα επίμαχα σημεία της μελέτης που πράγματι όταν προχθές ήρθε στα χέρια μου έδειχναν μη επαρκή στατικότητα στο ΟΑΚΑ και το ποδηλατοδρόμιο».

Πότε θα επαναλειτουργήσει το ΟΑΚΑ;

Αναφερόμενος στον χρόνο επαναλειτουργίας ο αναπληρωτής υφυπουργός εξήγησε ότι αυτό δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς και πρόσθεσε «θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, θα βάλουμε όλα τα δυνατά μας για να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν με μία προϋπόθεση: θα επαναλειτουργήσει με απόλυτα ασφαλή τρόπο».

«Η μελέτη είναι αρκετά μεγάλη. Εμπεριέχονται στοιχεία τα οποία δεν θέλω να αναπτύξω γιατί δεν ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τον κόσμο ιδιαίτερα. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι η αντίδραση της κυβέρνησης που με υπεύθυνο τρόπο, ακαριαία, λειτούργησε υπέρ των φιλάθλων, των αθλητών και του αθλητικού κόσμου γενικότερα. Αυτό έχει σημασία, όλα τα υπόλοιπα είναι ζήτημα επαναξιολόγησης της μελέτης από το ΤΕΕ» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Εισαγγελική έρευνα για τη συντήρηση των υποδομών

Στο μεταξύ, ο προϊσταμένος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριανος, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τα έργα συντήρησης.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης θα διερευνηθεί τι έγινε την τελευταία πενταετία όσον αφορά στα έργα συντήρησης.

Μεταξύ άλλων θα ερευνηθεί: ποιες ήταν οι εισηγήσεις του κατασκευαστή για τη συντήρηση κι αν τηρήθηκαν, αν υπήρχαν εισηγήσεις άλλων οργάνων για περιοδική συντήρηση κι αν ναι σε ποιους είχαν υποβληθεί και ποια ήταν η κατάληξή τους, γιατί έγινε η μελέτη που έδειξε τώρα το πρόβλημα στατικότητας και με ποια αφορμή ξεκίνησε αυτή.

Οι αξιόποινες πράξεις που θα ερευνηθούν είναι μεταξύ άλλων έκθεση σε κίνδυνο και παραβίαση κανόνων οικοδομικής ασφάλειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ