ΕΛΛΑΔΑ

Λίμνη Κάρλα: Πόσο άλλαξε μετά τις πλημμύρες - Το «πριν» και το «μετά»

Λίμνη Κάρλα: Πόσο άλλαξε μετά τις πλημμύρες - Το «πριν» και το «μετά»
INTIME/ ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο από αεροπλάνο στα 35.000 πόδια δείχνει πώς έχει διαμορφωθεί η λίμνη Κάρλα μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel».

Στο βίντεο της ομάδας Up Stories φαίνεται η λίμνη Κάρλα πριν αποξηραθεί το 1962, σε συνδυασμό με τα πλάνα μέσω Google Earth από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, όπου αποτυπώνεται η μεγάλη αντίθεση όσον αφορά το «πριν» και το «μετά».

Eπιπλέον, μεταξύ άλλων φαίνεται ότι στο μέγιστο επίπεδο των πλημμυρισμένων εκτάσεων, η λίμνη Κάρλα πλέον έχει αναγεννηθεί, φτάνοντας και ξεπερνώντας ακόμα και την έκταση που είχε πριν την αποξήρανσή της.

Σύμφωνα με δορυφορικά δεδομένα, η έκταση της λίμνης πριν τις πλημμύρες, υπολογίστηκε στα 35.700 στρέμματα. Όμως, όταν ξεκίνησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αυξανόταν και η στάθμη του Πηνειού, φτάνοντας τα περίπου 110.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων.

Σημειώνεται ότι η λίμνη Κάρλα ή Βοιβηίδα, όπως ονομαζόταν παλαιότερα, βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της πεδιάδας της Λάρισας, κοντά στις βόρειες πλαγιές του Πηλίου, στα όρια των Νομών Λάρισας και Μαγνησίας.

Δείτε το βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ