ΕΛΛΑΔΑ

«Μπάι-πας» για το «έμφραγμα» στον Κηφισό: Το σχέδιο για την αποσυμφόρηση της κίνησης

«Μπάι-πας» για το «έμφραγμα» στον Κηφισό: Το σχέδιο για την αποσυμφόρηση της κίνησης
EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Σχέδιο για την αποσυμφόρηση της κίνησης στον Κηφισό που γίνεται αιτία να ταλαιπωρούνται χιλιάδες οδηγοί που διέρχονται καθημερινά προκειμένου να φθάσουν στον προορισμό τους, επεξεργάζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μεταξύ των πρώτων μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, είναι η παρουσία γερανών και μοτοσυκλετιστών σε δύο σημεία της κεντρικής αρτηρίας, που θα επεμβαίνουν αμέσως μόλις συμβεί τροχαίο ατύχημα για να ρυθμίζουν την κίνηση και να μην ακινητοποιούνται τα διερχόμενα οχήματα.

Από σήμερα κατά μήκος της λεωφόρου θα τοποθετηθούν δύο γερανοί και μοτοσικλέτες, είπε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ο Κηφισός είναι μια από τις βασικές εισόδους της Αθήνας αλλά και εμπορικής λειτουργίας ολόκληρης της Αττικής και καθημερινά οι οδηγοί βρίσκονται αντιμέτωποι με καθυστερήσεις», υπογράμμισε ο υπουργός. Όπως επισήμανε ο κ. Οικονόμου, η Τροχαία δεν μπορεί να λύσει από μόνη της το κυκλοφοριακό αλλά μπορεί να εφαρμόσει λύσεις και παρεμβάσεις ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία των οδηγών.

Τόνισε ότι μια από τις βασικές αιτίες που δημιουργούνται καθυστερήσεις στον Κηφισό είναι οι βλάβες ή τα ατυχήματα που σημειώνονται, που έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο λωρίδων κυκλοφορίας.

«Μπορούμε να σκεφθούμε λύσεις και παρεμβάσεις, αυτό μπορούμε να κάνουμε, με σκοπό να περιορίσουμε την ταλαιπωρία των πολιτών. Από σήμερα (02/10), λοιπόν, θα εγκαταστήσουμε μόνιμα γερανοφόρα οχήματα της Τροχαίας, με οδηγούς, ώστε να παρεμβαίνουν αμέσως όταν παρατηρείται κάποιο περιστατικό, είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε ατυχήματος», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ταυτόχρονα, όπως είπε, μοτοσυκλέτες θα ανεβοκατεβαίνουν στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισού για να υπάρχει άμεση εικόνα και αντίδραση για την επίλυση των προβλημάτων στον κεντρικό οδικό άξονα της Αθήνας.

«Με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλλουμε στην αποσυμφόρηση του Κηφισού», σημείωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Και όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου στόχος είναι να μειωθεί ο χρόνος απόκρισης. «Αυτό που γίνεται στον Κηφισό είναι ένα ακόμη βήμα σε αυτό που έχουμε επεξεργαστεί και υλοποιούμε σταδιακά εδώ και αρκετό καιρό για τον περιορισμό της κίνησης στην Αθήνα. Η συμφόρηση δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, αλλά είναι θέμα συγκοινωνιακό».

Εκστρατεία για το διπλοπαρκάρισμα στην Αθήνα

Σημείωσε, επίσης, ότι υπάρχουν πράγματα ακόμη που μπορούν να γίνουν για να βελτιώσουν το πρόβλημα της κυκλοφορίας στον Κηφισό και την Αθήνα τις ώρες αιχμής.

«Έχουμε ξεκινήσει μια ολόκληρη εκστρατεία ενάντια στο διπλοπαρκάρισμα» είπε, ενώ υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση για τον περιορισμό των παραβάσεων του ΚΟΚ.

«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την Τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, για να περιορίσουμε, όπου είναι δυνατόν, την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινούνται και στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας και αλλού», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ