ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητές έκαναν κατάληψη στο σχολείο τους λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών

Θεσσαλονίκη: Μαθητές έκαναν κατάληψη στο σχολείο τους λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών
Unsplash

«Λουκέτο» στο σχολείο τους έβαλαν μαθητές στη Συκιά Χαλκιδικής και ξεκίνησαν κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη καθηγητών!

Σημαντικές ελλείψεις στην εκπαίδευση των παιδιών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο δημοτικό διαμέρισμα Συκιάς του Δήμου Σιθωνίας καταγγέλλουν Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων στο GRTimes.gr.

«Υπάρχει έλλειψη σε 12 καθηγητές, ζητάμε δε να χαρακτηριστεί η περιοχή μας ως δυσπρόσιτη, ούτως ώστε να υπάρξουν κίνητρα για την παραμονή των εκπαιδευτικών» δηλώνουν.

Πρόσφατα, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων Συκιάς και Σάρτης, του Γυμνασίου και ΓΕΛ Συκιάς Χαλκιδικής έλαβαν ομόφωνα την πρωτοβουλία και απέστειλαν επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ενημερώνοντας τον υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη, σχετικά με την έλλειψη εκπαιδευτικών που παρατηρείται στην περιοχή τους με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία των σχολείων.

«Υπάρχει έλλειψη εκπαιδευτικών, δημιουργούνται κενά, επηρεάζεται η ψυχολογία των παιδιών μας, από την έναρξη της εκπαιδευτικής χρονιάς κάνουν δίωρα και τρίωρα» δηλώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Συκιάς Σωτηρία Κωνσταντάρα λέγοντας πως σήμερα (Δευτέρα 2 Οκτωβρίου) οι μαθητές, παρά την περί του αντιθέτου προτροπή του Συλλόγου, προχώρησαν σε κατάληψη απαιτώντας καθηγητές και εύρυθμη συνέχιση των μαθημάτων τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ