ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στην Αρτέμιδα: Η πρόβα των εκτελεστών και η ομολογία του 28χρονου

Έγκλημα στην Αρτέμιδα: Η πρόβα των εκτελεστών και η ομολογία του 28χρονου
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Πρόβα για την εκτέλεση  των έξι Τούρκων είχαν κάνει οι δολοφόνοι τρεις ώρες πριν εκτελέσουν το σχέδιο τους.

Κάμερες ασφαλείας αλλά και μία μαρτυρία φωτιά αποκάλυψε στους αστυνομικούς πώς βρέθηκαν και πάλι στο σημείο της εκτέλεσης καθώς δεν ήθελαν τίποτα να πάει στραβά και το σχέδιο τους να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία δολοφονώντας και τα έξι άτομα.

Οι αρχές ασφαλείας ερευνώντας την υπόθεση και προσπαθώντας να ξετυλίγουν το κουβάρι διαπίστωσαν ότι και οι έξι Τούρκοι είχαν δεχθεί στα κινητά τους τηλέφωνα μήνυμα από τον 32χρονο δράστη που συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο οποίο υπήρχαν οι πλαστές ταυτότητες που θα χρησιμοποιούσαν κατά τη διαφυγή τους τα θύματα, αλλά και οι κάρτες επιβίβασης. Όλα τα έγγραφα ήταν πλαστά, καθώς μπορεί ο 32χρονος να τους είχε υποσχεθεί ότι θα τους έβγαζε από τη χώρα, όμως στην πραγματικότητα αυτό ήταν ένα μέρος του σχεδίου για να τους παγιδεύσει και να τους οδηγήσει στο σημείο της εκτέλεσης. Ο 28χρονος που συνελήφθη στον Αγ Δημήτριο φέρεται σύμφωνα μ ε τις αρχές να είχε επίσης σημαντικό ρόλο στην εκτέλεση. Ο ίδιος παραδέχθηκε στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών ότι βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας, ισχυρίστηκε όμως ότι δεν πάτησε την σκανδάλη του όπλου.

Μυστήριο πάντως παραμένει η ταυτότητα των υπολοίπων δραστών καθώς η βαλλιστική έδειξε ότι ήταν τέσσερα τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν και άρα υπάρχον ακόμα πρόσωπα τα οποία διαφεύγουν της σύλληψης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ