ΕΛΛΑΔΑ

Πρεμιέρα στην εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στον Όμιλο Ιατρικού

Πρεμιέρα στην εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στον Όμιλο Ιατρικού

Ξεκίνησε η πρακτική εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου EUC) στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών στο πλαίσιο της Στρατηγική Συμφωνίας που έχει συναφθεί μεταξύ των δύο μερών. 

Στον πρώτο κύκλο, που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα, συμμετέχουν συνολικά 37 φοιτητές Ιατρικής από το 4ο, 5ο και 6ο έτος φοίτησης, οι οποίοι θα λάβουν πρακτική εκπαίδευση στις υψηλής τεχνολογίας κλινικές του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων επιστημόνων του Ομίλου.

Την πρώτη ομάδα των φοιτητών καλωσόρισαν ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Γιώργος Ζέρδιλας, ο ομότιμος Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Χρήστος Δ. Λιάπης, ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Δρ. Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης και ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Δρ. Χάρης Πίτταρος.

Τα στελέχη τόνισαν την τεράστια βαρύτητα, που αποδίδει ο Όμιλος στην εκπαίδευση και την έρευνα, ως στρατηγική επιλογή θεωρώντας κρίσιμη τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την εφαρμοσμένη ιατρική. Υπογράμμισαν δε, την ευκαιρία που προσφέρεται στους φοιτητές να εκπαιδευτούν σε κλινικές που διαθέτουν καινοτόμο, κορυφαίας ποιότητας τεχνολογικό εξοπλισμό με την υποστήριξη διακεκριμένων και παγκοσμίου φήμης επιστημόνων, που κοσμούν τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών.

Το Μνημόνιο Στρατηγικής Συνεργασίας, του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, του μεγαλύτερου Ελληνικού Ομίλου Υγείας, με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενός από τα πιο σημαντικά ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα της Νότιας Ευρώπης, έχει δεκαετή διάρκεια και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την πρακτική εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής στα υψηλής τεχνολογίας και στελεχωμένα, με κορυφαίους επιστήμονες, νοσοκομεία του Ομίλου στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα της Νότιας Ευρώπης και αποτελεί μέλος της Galileo Global Education, του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Οργανισμού, με δίκτυο 54 ιδρυμάτων, σε περισσότερες από 80 πανεπιστημιουπόλεις σε 10 χώρες, στο οποίο σπουδάζουν περισσότεροι από 170.000 φοιτητές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ