ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ανοιχτά και σήμερα τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ανοιχτά και σήμερα τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ακόμα κι αν ανακαλύψετε σήμερα το πρωί πως χάσατε την ταυτότητά σας, προλαβαίνετε να πάτε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και να εκδώσετε καινούργια, καθώς το το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. ανακοίνωσε την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων για την εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Τα γραφεία Ταυτοτήτων θα είναι ανοικτά σήμερα, Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, από τις 07:00 έως τις 19:00.

Τα γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους) θα είναι ανοικτά σήμερα, Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023, από τις 07:00 έως τις 19:00.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι τα γραφεία ταυτοτήτων θα λειτουργήσουν προκειμένου να επιδίδουν-καταχωρίζουν νέα Δελτία Ταυτότητας, ενώ παράλληλα η εξυπηρέτηση των προγραμματισμένων ραντεβού θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων Ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν να αναζητήσουν οι πολίτες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.astynomia.gr / Οδηγός του Πολίτη - Δικαιολογητικά.

Επίσης, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πώς ψηφίζω χωρίς ταυτότητα - Τα τέσσερα έγγραφα

Σε κάθε περίπτωση - και ένα δεν έχετε μαζί σας την αστυνομικπή σας ταυτότητα - η αναγνώριση γίνεται και με άλλα 4 έγγραφα:

Συγκεκριμένα:

Αν δεν υπάρχει αστυνομική ταυτότητα, γίνεται δεκτή σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής

  • το διαβατήριο
  • το δίπλωμα οδήγησης
  • ή το βιβλιάριο όλων των Ταμείων

Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ