Αυτοδιοικητικές εκλογές: Χωρίς σταυρούς στον δεύτερο γύρο
Ανανεώθηκε:
Πιο εύκολη για εκλογείς και εμπλεκόμενους (δικαστικούς αντιπροσώπους, γραμματείς και εφορευτικές επιτροπές) αλλά και πιο γρήγορη σε ό,τι αφορά την συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων, θα είναι η εκλογική διαδικασία των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών την προσεχή Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών θα υπάρχουν νέα ψηφοδέλτια τα οποία περιλαμβάνουν μόνο το έμβλημα και το όνομα του συνδυασμού και το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου δημάρχου και δεν απαιτείται σταυρός.
Τα ψηφοδέλτια θα αρχίσουν να παραδίδονται σήμερα από την ΠΕ Ηλείας στους τρεις δήμους του β΄γύρου.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ και αμέσως μετά την καταμέτρηση των ψήφων θα στέλνονται τα αποτελέσματα της καταμέτρησης από τον δικαστικό αντιπρόσωπο μέσω των τάμπλετ στο Υπουργείο Εσωτερικών και θα αρχίσει η μετάδοση των αποτελεσμάτων.
Εκτιμάται ότι σαφής εικόνα θα υπάρχει γύρω στις 10.30 το βράδυ και δεν αποκλείεται τελικά αποτελέσματα να έχουμε πριν τα μεσάνυχτα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αυτοδιοικητικές εκλογές: Οι μισθοί δημάρχων, αντιδημάρχων και περιφερειαρχών σε όλη την Ελλάδα
Ντιμπέιτ Μπακογιάννη - Δούκα: Τι είπαν για κάμερες, εγκληματικότητα και «Μεγάλο Περίπατο»
Πάτρα: Iσόβια στον 37χρονο που σκότωσε τη θεία του - Τον πρόδωσαν οι κάμερες
21:06
Τροχαίο ατύχημα στην Αθηνών - Λαμίας: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μπάρες και λεωφορείο
20:57
Τραγωδία στο Περού: Δέκα φοιτητές νεκροί από φωτιά σε εστιατόριο - Έκαναν πάρτι γενεθλίων (pic)
20:48
Κακοκαιρία Byron: Οι 260 τόνοι νερού ανά στρέμμα και οι περιοχές που απειλούνται τις επόμενες ώρες
20:39