ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Γραμματικάκης: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον μεγάλο στοχαστή

Γιώργος Γραμματικάκης: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον μεγάλο στοχαστή
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Σε κλίμα συγκίνησης, τελέστηκε στο Ηράκλειο η κηδεία του Γιώργου Γραμματικάκη, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, πρώην ευρωβουλευτή, συγγραφέα και πανεπιστημιακό δάσκαλο. 

Ο Γιώργος Γραμματικάκης, έφυγε από τη ζωή στα 84 χρόνια του. Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε παρουσία φορέων και πλήθους κόσμου, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μήνα στο Ηράκλειο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Στη νεκρώσιμο ακολουθία παρέστη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος στις δηλώσεις του, ανέφερε: «Αποχαιρετούμε σήμερα ένα μεγάλο κρητικό, ένα μεγάλο διανοούμενο, τον Γιώργο Γραμματικάκη, που με την πολιτική και κοινωνική του παρουσία, σφράγισε την νεότερη ιστορία της πόλης μας. Είχα την τύχη να είμαστε μαζί ευρωβουλευτές, για πέντε ολόκληρα χρόνια, και γνώρισα έναν άνθρωπο με ευγένεια, με ήθος, με καλοσύνη Ήταν πραγματικά ένα κόσμημα της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θα τον θυμάμαι πάντα ως έναν άνθρωπο που ήθελε τους νέους στο προσκήνιο. Κι αυτός όμως, ήταν ένας νέος άνθρωπος στην σκέψη, στις ιδέες, στις αντιλήψεις. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Συγκινημένος ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του την οικογένεια του Γ.Γραμματικάκη, αναφέροντας ότι «η Κρήτη, η Ελλάδα πρέπει πάντα να τιμά τη μνήμη αυτού του μεγάλου επιστήμονα, του πρύτανη μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ