ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συγκίνησε ο μικρός Λεωνίδας στην παρέλαση της Καλαμαριάς για την 28η Οκτωβρίου  

Θεσσαλονίκη: Συγκίνησε ο μικρός Λεωνίδας στην παρέλαση της Καλαμαριάς για την 28η Οκτωβρίου  
Φωτογραφία από την παρέλαση στα Χανιά Γ.Τ Πρωθυπουργού ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μαθητές και μέλη πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων παρέλασαν στην Καλαμαριά, στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, τιμώντας τους ήρωες του 1940.

Την παρέλαση, όπως κάθε χρόνο, άνοιξε η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς, στην οδό Νικολάου Πλαστήρα, η οποία πλημμύρισε από κόσμο.

«Πρωταγωνιστής» της ημέρας ο 11χρονος Λέανδρος, ένα παιδί που εδώ και σχεδόν 9 χρόνια έχει χάσει την όρασή του) και σήμερα παρήλασε με τους συμμαθητές του από το 17o Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά του αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρίες.

Μετά την παρέλαση ο μικρός Λέανδρος μίλησε στην ΕΡΤ για το πώς ένιωσε. «Εγώ ένιωσα ότι απλώς έκανα το χρέος μου, ότι μπόρεσα και έκανα παρέλαση με όλα τα παιδιά του σχολείου μου. Εύχομαι όλα τα παιδιά με κάποια απώλεια να μπορούν κι εκείνα να συμμετέχουν στις παρελάσεις τους».

Ο εορτασμός ξεκίνησε το πρωί με την έπαρση της σημαίας στο δημαρχείο της Καλαμαριάς και ακολούθησε η δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του μητροπολίτη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, Ιουστίνου.

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο των πεσόντων και ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου, Βάσω Νικολέττου.

Αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφάνων από τη γενική γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης Βασιλική Λοΐζου, η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση, το απερχόμενο δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη καθώς και από εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και από εκπροσώπους των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της περιοχής.

Στις εκδηλώσεις έδωσε το «παρών» και η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου.

Παρέστησαν, επίσης, η γενική γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου. Την παρουσίαση της παρέλασης έκανε ο ηθοποιός, Θανάσης Δισλής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ