Άνοιξε η πλατφόρμα για τον αντιγριπικό εμβολιασμό χωρίς συνταγή στα φαρμακεία
Άνοιξε σήμερα (01/11/2023) η δυνατότητα διασύνδεσης των φαρμακείων με την πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμού, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).
Μέσω της πλατφόρμας, τα φαρμακεία διενεργούν και καταχωρούν στο εμβολιαστικό μητρώο, τον αντιγριπικό εμβολιασμό για τους ενήλικες δικαιούχους με τα συμβατικά τετραδύναμα αντιγριπικά εμβόλια χωρίς ιατρική συνταγή.
Έτσι, από σήμερα μπορούν όλοι οι ενήλικες δικαιούχοι αντιγριπικού εμβολιασμού να εμβολιάζονται δωρεάν στο φαρμακείο, μετά από ταυτοποίησή τους μέσω του ΑΜΚΑ τους.
Σημειώνεται πως μέχρι χθες, οι φαρμακοποιοί θεωρούσαν ότι θα καθυστερήσει η έναρξη των αντιγριπικών εμβολιασμών χωρίς συνταγή στα φαρμακεία, καθώς χρειαζόταν αντίστοιχη ρύθμιση από το υπουργείο Υγείας, η οποία αναμενόταν την Πέμπτη. Τελικά, η σχετική ρύθμιση φέρεται να έγινε νωρίτερα και έτσι άνοιξε η πλατφόρμα από την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε προγραμματιστεί.
Πέθανε σε ηλικία 52 ετών ο ηθοποιός του «Menace II Society» Σάμιουελ Μονρό Τζούνιορ
18:51
ΥΠΕΝ: Αναληθείς οι ισχυρισμοί δόμησης στα 25 μέτρα από τη θάλασσα - Τι αναφέρει το νέο ΕΧΣ Τουρισμού
18:39
ΥΠΕΘΟΟ - ΑΑΔΕ: 12 εκατ. ευρώ για 81.000 παιδιά που γεννήθηκαν το 2025 και το 2026
18:30
Χρυσό μετάλλιο για Γκαϊδατζή στο Παγκόσμιο Κωπηλασίας - «Ασημένιες» Λιόλιου - Μουρατίδου
18:21