Άνοιξε η πλατφόρμα για τον αντιγριπικό εμβολιασμό χωρίς συνταγή στα φαρμακεία
Άνοιξε σήμερα (01/11/2023) η δυνατότητα διασύνδεσης των φαρμακείων με την πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμού, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).
Μέσω της πλατφόρμας, τα φαρμακεία διενεργούν και καταχωρούν στο εμβολιαστικό μητρώο, τον αντιγριπικό εμβολιασμό για τους ενήλικες δικαιούχους με τα συμβατικά τετραδύναμα αντιγριπικά εμβόλια χωρίς ιατρική συνταγή.
Έτσι, από σήμερα μπορούν όλοι οι ενήλικες δικαιούχοι αντιγριπικού εμβολιασμού να εμβολιάζονται δωρεάν στο φαρμακείο, μετά από ταυτοποίησή τους μέσω του ΑΜΚΑ τους.
Σημειώνεται πως μέχρι χθες, οι φαρμακοποιοί θεωρούσαν ότι θα καθυστερήσει η έναρξη των αντιγριπικών εμβολιασμών χωρίς συνταγή στα φαρμακεία, καθώς χρειαζόταν αντίστοιχη ρύθμιση από το υπουργείο Υγείας, η οποία αναμενόταν την Πέμπτη. Τελικά, η σχετική ρύθμιση φέρεται να έγινε νωρίτερα και έτσι άνοιξε η πλατφόρμα από την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε προγραμματιστεί.
myDiesel: Πώς θα απαλλάσσονται οι παραγωγοί από τον ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο - Τα πέντε βήματα
04:00
Πώς θα δηλώσουν τα αναδρομικά 55.000 συνταξιούχοι που θα λάβουν «ραβασάκια» - Εξόφληση σε 72 δόσεις
03:00
ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται όσοι θα εργαστούν την αργία της 28ης Οκτωβρίου
02:00
Αναλυτικά οι τομείς που θα γίνουν οι 20.000 προσλήψεις στο δημόσιο το 2027
01:00