ΕΛΛΑΔΑ

Aποκλειστικό CNN Greece: Το μπλόκο της ΕΛΑΣ στους 21 Ιταλούς ακροδεξιούς στο Ελ. Βενιζέλος

Aποκλειστικό CNN Greece: Το μπλόκο της ΕΛΑΣ στους 21 Ιταλούς ακροδεξιούς στο Ελ. Βενιζέλος
CNN Greece

Τo CNN Greece φέρνει στο φως της δημοσιότητας αποκλειστικό βίντεο από τη στιγμή που άνθρωποι της ΕΛΑΣ στήνουν «μπλόκο» και συλλαμβάνουν στο αεροδρόμιο τους 21 ακροδεξιούς από το ιταλικό νεοφασιστικό κίνημα και πρώην πολιτικό κόμμα «Casa Pound».

Τα μέλη της φασιστικής οργάνωσης έφτασαν στην Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση ακροδεξιών για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών.

Δείτε το βίντεο του CNN Greece

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα 21 άτομα είναι και ο πρόεδρος της οργάνωσης ενώ μέλη της φασιστικής οργάνωσης στην Ιταλία φέρονται να υποστηρίζουν με δηλώσεις τους ότι η σύλληψη των 21 Ιταλών, δεν θα εμποδίσει τους ακροδεξιούς να στήσουν φιέστα σήμερα στο σημείο της δολοφονίας των δύο χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, εννέα ακόμη άτομα μπλόκαρε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη την ώρα που επιχειρούσαν για τον ίδιο λόγο να έρθουν στην Αθήνα.

Ο κατάλογος με τους 13 ακροδεξιούς που έφτασε στην αντιτρομοκρατική από τις ιταλικές Αρχές

Ο κατάλογος με τα 13 ονόματα ακροδεξιών που έχουν δράση με συγκεκριμένες φασιστικές οργανώσεις στην Ιταλία, έφτασε στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής πριν από δύο ημέρες και κινητοποίησε τους αξιωματικούς καθώς οι ιταλικές Αρχές ασφαλείας ενημέρωναν τις ελληνικές ότι τα άτομα αυτά θα ταξίδευαν στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν στις σημερινές εκδηλώσεις για τη δολοφονία των δύο Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο.

Από τον έλεγχο των πτήσεων που έγινε μαζί με τους 13 οι Αρχές διαπίστωσαν ότι ταξίδευαν ακόμη εννέα Ιταλοί, άρα συνολικά 21 άτομα που έρχονταν όλοι για το συγκεκριμένο λόγο στην Ελλάδα.

Η διαταγή απαγόρευσης εισόδου στη χώρα αφορούσε όλα τα άτομα και η αιτιολογία ήταν για «λόγους εθνικής ασφάλειας».

Στο μπλόκο που έγινε από αστυνομικούς του αεροδρομίου το βράδυ χθες, διαπιστώθηκε ότι τα άτομα είχαν μαζί τους μόνο από μία χειραποσκευή, δεν είχαν βαλίτσες, ενώ είχαν εισιτήρια επιστροφής στην Ιταλία για 2 Νοεμβρίου.

Θα παραμείνουν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών μέχρι αύριο Πέμπτη, όπου θα οδηγηθούν στο αεροδρόμιο για να επιστρέψουν στη χωρα τους.

Την ίδια ώρα, από σήμερα το πρωί έχουν ήδη μετακινηθεί στοι Νέο Ηράκλειο, διμοιρίες, αλλά και οι ΑΙΑΝΤΕΣ για την αποτροπή επεισοδίων, ενώ έχουν εξαγγελθεί συγκεντρώσεις παρά το γεγονός ότι υπάρχει απαγόρευση από τη ΓΑΔΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ