ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσιογράφοι που δέχθηκαν λεκτική επίθεση από τον Αχιλλέα Μπέο διεκδικούν 200.000 ευρώ

Δημοσιογράφοι που δέχθηκαν λεκτική επίθεση από τον Αχιλλέα Μπέο διεκδικούν 200.000 ευρώ
EUROKINISSI / ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Το συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ διεκδικούν ως αποζημίωση οι δημοσιογράφοι που στοχοποιήθηκαν από τον Αχιλλέα Μπέο μετά τους πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς, λόγω των οποίων προκλήθηκε και εισαγγελική παρέμβαση.

Ειδικότερα, το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ έκαστος ζητούν από τον Αχιλλέα Μπέο, προσφεύγοντας στα αστικά δικαστήρια, οι δημοσιογράφοι Κατερίνα Τασσοπούλου και Αρχιμήδης Καρεκλίδης, μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Βόλου σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thenewspaper.gr, οι δύο θιγόμενοι δημοσιογράφοι εκπροσωπούνται από τον ίδιο δικηγόρο, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι οι πελάτες του νιώθουν απειλή και φόβο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αχιλλέας Μπέος, χαρακτήρισε τους δημοσιογράφους «άπλυτους» και «βρωμιάρηδες» που «κάνουν μπάνιο μια φορά τον μήνα».

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα (30/10), ο Αχιλλέας Μπέος χαρακτήρισε δημοσιογράφους που καταγράφουν τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει ο Βόλος από τις λάσπες, την σκόνη και την έλλειψη νερού μέχρι και την περασμένη Παρασκευή τις βραδινές ώρες, «άπλυτους και βρωμιάρηδες που κάνουν μπάνιο μια φορά τον μήνα, αλλά νοιάζονται για το εάν η πόλη δεν έχει νερό το βράδυ», ενώ κάλεσε σε λιντσάρισμα εναντίον τους με αυγά και γιαούρτια και φτυσίματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ