ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Αρναούτογλου: Θυελλώδεις νοτιάδες και καταιγίδες το Σάββατο

Καιρός - Αρναούτογλου: Θυελλώδεις νοτιάδες και καταιγίδες το Σάββατο
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Προσοχή εφιστά ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, για την αλλαγή του καιρού το Σάββατο (4/11) καθώς σύμφωνα με τον ίδιο οι νοτιάδες σε κάποιες ορεινές περιοχές αναμένεται να φτάσουν τα 9 με 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, σε βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία και τα ΒΔ τμήματά της οι μπόρες θα φτάσουν από απόψε τα μεσάνυχτα.

Από το πρωί του Σαββάτου, η κακοκαιρία θα παραμείνει στα κεντρικά και ΒΔ τμήματα της Ελλάδας και όσο πιο ορεινά θα έχουμε και μεγαλύτερη ένταση. Βροχές θα έχουμε επίσης στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια της Πελοποννήσου, της Στερεάς, αλλά και η Θεσσαλία.

Από το μεσημέρι και μετά στα δυτικά ο καιρός θα ανοίξει, αλλά στα κεντρικά ορεινά θα παραμείνουν οι τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν στα ΒΑ της χώρας όπως στη Θράκη και στο Θρακικό.

Το βράδυ του Σαββάτου τα περισσότερα φαινόμενα θα παραμείνουν στα ανατολικά νησιωτικά. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 26 βαθμούς στα κεντρικά, τους 21 στα βόρεια και τους 32 στα νότια. Στα ανατολικά νησιωτικά η θερμοκρασία μέχρι 26-27 βαθμούς και στα δυτικά στους 20 βαθμούς.

Στην Αττική, θα έχουμε από το πρωί του Σαββάτου συννεφιές και θολούρα και προς το μεσημέρι θα έχουμε τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία από 20 έως 27 βαθμούς και οι άνεμοι νότιοι έως 9 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι άστατος με μπόρες ίσως και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς.

Το έκτακτο δελτίο καιρού

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, για αύριο Σάββατο προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

  • Από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία.
  • Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία.
  • τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ