ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κάρυστο: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στο πύρινο μέτωπο - Χωρίς ρεύμα χωριά

Φωτιά στην Κάρυστο: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στο πύρινο μέτωπο - Χωρίς ρεύμα χωριά
INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κάρυστο, καθώς το πύρινο μέτωπο συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα από το μεσημέρι του Σαββάτου (4/11), με τις δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο να έχουν ενισχυθεί. 

Στο σημείο συνδράμουν 56 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα, ενώ νωρίτερα επιχείρησαν δύο αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με το evima.gr, η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό Αμυγδαλιά του Δήμου Κάρυστου και αυτή την ώρα έχει επεκταθεί σε δεκάδες χωριά στο Κάβο Ντόρο στη νοτιότερη πλευρά του νησιού.

Νωρίτερα μάλιστα εκκενώθηκαν τα χωριά Αμυγδαλιά και Πρινιά.

«Υπάρχουν δεκάδες νεκρά ζώα, έχουν καεί μαντριά. Οι φλόγες έχουν περικυκλώσει όλη την Αμυγδαλιά. Η φωτιά αυτή την ώρα κατευθύνεται προς Καλαμάκι, έχει περάσει από παρά πολλά χωριά της περιοχής, ωστόσο αφήνει πολλά μέτωπα ανοιχτά. Χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, η κατάσταση είναι παρά πολύ δύσκολη», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

«Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο, έχει απλώσει η φωτιά, σχεδόν χωρίς αντίσταση, διότι οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Μιλάμε για 8–9 μποφόρ, οι ριπές του ανέμου μπορεί σε κάποια σημεία να είναι τεράστιες. Τα εναέρια μέσα παρότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις. Η φωτιά έχει περάσει μέσα από οικισμούς, έχει κάψει ιδιοκτησίες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης στην ΕΡΤ.

Συνολικά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 55 νέες αγροτοδασικές πυρκαγιές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν 67 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ