Βόρειο Σέλας στην Κεντρική Μακεδονία: Πώς εξηγεί το φαινόμενο ο Σάκης Αρναούτογλου
Ανανεώθηκε:
Το Βόρειο Σέλας που εμφανίστηκε τη νύχτα στον ουρανό της Βόρειας Ελλάδας, με το θέαμα να γίνεται ορατό στους κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας, στις Σέρρες, την Πιερία και τη Θεσσαλονίκη σχολίασε σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.
Ο ίδιος ανέφερε ότι εκτός από τη χθεσινοβραδινή του εμφάνιση στη Βόρεια Ελλάδα έχει κάνει την εμφάνισή του άλλες δύο φορές τα τελευταία 20 έτη και ακόμα πιο νότια στη χώρα.
«Η αιτία του φαινομένου βρίσκεται περίπου 150.000.000 χιλιόμετρα μακριά, στην επιφάνεια του ήλιου. και προκαλείται όταν ο ηλιακός άνεμος φτάνει στη γη μετά από τεράστιες εκρήξεις ηλεκτρομαγνητικής ύλης στην επιφάνεια του!
Οι ακτίνες από το Βόρειο Σέλας που βλέπουμε εμείς στη γη βρίσκονται μεταξύ 90 και 130 χιλιομέτρων πάνω από το έδαφος! Το επικρατέστερο χρώμα του είναι το λευκό ενώ το κόκκινο φαίνεται στο χαμηλότερο άκρο των κάθετων ακτίνων, το κίτρινο και το πράσινο εμφανίζονται στο ανώτερο άκρο!».
Η ανάρτησή του
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το Βόρειο Σέλας εμφανίστηκε στην Κεντρική Μακεδονία - Oι λόγοι του φαινομένου
Η Σουηδία στέλνει στη Γροιλανδία στρατιωτικό προσωπικό μετά από αίτημα της Δανίας
19:44
Αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν ενδείξεις ρωμαϊκού βιομηχανικού κόμβου σε περιοχή του Σάντερλαντ
19:32
Στηρίζουν την κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Γάζα η Χαμάς, η Φαταχ, ο Ισλαμικός Τζιχάντ και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις
19:25
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία προτρέπει το προσωπικό της να επιδεικνύει «αυξημένη προσοχή»
19:21