ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικά F16 με Αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-1Β συνεκπαιδεύονται στο FIR Αθηνών

Ελληνικά F16 με Αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-1Β συνεκπαιδεύονται στο FIR Αθηνών
Συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με την Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α. στο FIR Aθηνών. ΓΕΕΘΑ

Στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά στις δράσεις Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας - Η.Π.Α., ολοκληρώθηκε συνεκπαίδευση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και Βομβαρδιστικών Αεροσκαφών Β-1Β της US European Command (USEUCOM) εντός του FIR Αθηνών.

Στην συνεκπαίδευση συμμετείχαν, από ελληνικής πλευράς δύο ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών F-16 και F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας σε αποστολές συνοδείας και παροχής Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης (Close Air Support - CAS), καθώς και μια ομάδα Τερματικής Καθοδήγησης Πυρών - Joint Terminal Attack Controller (JTAC) της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, ενώ από την πλευρά των Η.Π.Α. συμμετείχαν Βομβαρδιστικά Αεροσκάφη Β-1Β και στοιχεία JTAC.

Συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με την Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α. στο FIR Aθηνών.ΓΕΕΘΑ

Κατά την διεξαγωγή της Άσκησης εκτελέστηκε εικονική προσβολή στόχων με κατάδειξη από τις ομάδες JTAC στο Πεδίο Βολής ΓΛΑΦΥΡΩΝ.

Ομάδα JTAC της ΔΕΠ στο Πεδίο Βολής ΓΛΑΦΥΡΩΝ.ΓΕΕΘΑ

H συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων συνεκπαιδεύσεων των περασμένων μηνών και συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, καθώς και στην αναβάθμιση της πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνέργειας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Η πιο πρόσφατη επιχειρησιακή συνεκπαίδευση μεταξύ των αεροποριών και των ομάδων ειδικών επιχειρήσεων Ελλάδος-ΗΠΑ είχε γίνει τον περασμένο Μάρτιο και είχε με την επωνυμία «SPARTAN SPEAR». Στη συνεκπαίδευση συμμετείχε εκ μέρους των ΗΠΑ ένα Στρατηγικό Βομβαρδιστικό Αεροσκάφος τύπου Β–52 της Bomber Task Force της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ απο ελληνικής πλευράς συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς, δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 σε Αποστολή Συνοδείας και 1 ομάδα Τερματικής Καθοδήγησης Πυρών – Joint Terminal Attack Controller της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ. Κατά την διεξαγωγή της εκτελέστηκε εικονική προσβολή στόχων από το Αεροσκάφος Β – 52 με κατάδειξη από την ομάδα JTAC της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στο Πεδίο Βολής ΓΛΑΦΥΡΩΝ.

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες απο τη συνεκπαίδευση Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος - ΗΠΑ

Συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με την Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α. στο FIR Aθηνών.ΓΕΕΘΑ
Βομβαρδιστικό Αεροσκάφος Β-1Β της US European Command (USEUCOM) εντός του FIR Αθηνών.ΓΕΕΘΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ