ΕΛΛΑΔΑ

Στον Εισαγγελέα σήμερα οι τρεις συλληφθείσες για τη δολοφονία της 23χρονης εγκύου

Στον Εισαγγελέα σήμερα οι τρεις συλληφθείσες για τη δολοφονία της 23χρονης εγκύου
Περιπολικό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) ΙΝΤΙΜΕ / ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Την πόρτα του εισαγγελέα περνούν σήμερα τρία άτομα η μητέρα, η αδερφή και η σπιτονοικοκυρά της 23χρονης εγκύου και μητέρας τριών παιδιών, Φαίης Μπακογιώργου.

Η νεαρή γυναίκα είχε εντοπισθεί νεκρή και τυλιγμένη σε μία κουβέρτα το 2021, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της, στην Κυψέλη, με τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως για την υπόθεση να παραπέμπουν σε δολοφονία της.

Η σπιτονοικοκυρά του θύματος, όπως αναφέρει η ΕΡΤ κατηγορείται για ανθρωποκτονία από δόλο, διακοπή κύησης, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και εμπορία ανθρώπων για τον θάνατο της Φαίης τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και για επικίνδυνη σωματική βλάβη για την ηλικιωμένη συγκάτοικό τους. Η μητέρα και η αδελφή του θύματος συνελήφθησαν για συνέργεια για την εμπορία ανθρώπου και για ανθρωποκτονία με δόλο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το νήμα της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πριν από περίπου δύο χρόνια, το πρωινό της 8ης Οκτωβρίου του 2021, όταν περίοικοι στον πεζόδρομο της οδού Τύχης, στο κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη συγκεκριμένα, εντοπίζουν τυλιγμένη σε μία κουβέρτα τη σορό μιας νεαρής κοπέλας. Ειδοποιούν τους αστυνομικούς που φτάνουν στο σημείο.

Αρχικά, η πρώτη εικόνα είναι ότι πρόκειται για μία αταυτοποίητη τη γυναίκα, καθώς δεν υπήρχαν πάνω της ούτε έγγραφα, ούτε προσωπικά αντικείμενα. Ήταν γυμνή και τυλιγμένη μόνο με μια κουβέρτα.

Ξεκινάει προανακριτική διαδικασία. Το πρωινό της επόμενης ημέρας πηγαίνει στην αστυνομία μία γυναίκα. Πρόκειται για τη μητέρα της 23χρονης που δηλώνει την εξαφάνιση της, αλλά μέχρι εκείνη την ώρα οι αρχές δεν μπορούν να συνδέσουν τις δύο υποθέσεις μεταξύ τους.

Θα περάσουν αρκετές ημέρες, θα γίνει νεκροψία νεκροτομή και στις 23/11 θα αναγνωριστεί από άτομο του οικογενειακού της περιβάλλοντος ως η κοπέλα που αγνοείται. Ως αιτία θανάτου θα δουν οι ιατροδικαστές πνευμονικό οίδημα, ενώ προκύπτει ότι η κοπέλα ήταν έγκυος.

Η έρευνα θα διαρκέσει δύο χρόνια. Θα ληφθούν δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις από άτομα του περιβάλλοντος, από την οικογένεια, από περίοικους, από ανθρώπους που γνώριζαν τι συνέβαινε στη συγκεκριμένη περιοχή, και την Τετάρτη (8/11) φτάσαμε στη σύλληψη τριών γυναικών στη μητέρα της 23χρονης 57 ετών, στην αδερφή της 23 ετών σήμερα και στην 59χρονη σπιτονοικοκυρά τους, όπου τους φιλοξενούσε σε ένα διαμέρισμα της οδού Δροσοπούλου στην Κυψέλη, περίπου 500 μέτρα μακριά από το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η 23χρονη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ