ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο επιβαίνοντες του δικινητήριου αεροσκάφους που έπεσε στο Μάλεμε

Χανιά: Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο επιβαίνοντες του δικινητήριου αεροσκάφους που έπεσε στο Μάλεμε
Eurokinissi

Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο επιβαίνοντες του δικινητήριου αεροσκάφους, που έπεσε νωρίς το απόγευμα στην θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε, στα Χανιά, σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο μικρό αεροσκάφος, απεγκλωβίστηκαν από δύτες που έσπευσαν στο σημείο, παρελήφθησαν από πλωτό του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στη ξηρά προκειμένου να διακομισθούν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό σάιτ NeaKriti, νωρίτερα οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον έναν από τους δύο επιβαίνοντες χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, ενώ στη συνέχεια οι δύτες ανέσυραν και τον δεύτερο επιβαίνοντα του αεροσκάφους.

Την επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβαινόντων συντίνισε το λιμεναρχείο ενώ μετέχουν 1 Πλωτό του Λιμενικού, 1 όχημα του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, 2 κρουαζιερόπλοια και 2 αλιευτικά σκάφη στην περιοχή της Δυτικής Παραλίας του Μάλεμε.

Στην περιοχή έπνεαν ασθενείς άνεμοι εντάσεως μόλις 2 μποφόρ, γεγονός που διευκόλυνε το έργο των αρμόδιων.

Το ανεμόπτερο όπως έγινε γνωστό είχε ξεκινήσει από την περιοχή της Κωπαΐδας με προορισμό τα Χανιά σύμφωνα με την εναέρια κυκλοφορία αεροπορίας.

Όμως εξαιτίας του σκοταδιού που έπεσε, ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι με σκοπό να προσεγγίσει στον διάδρομο προσγείωσης από την πλευρά της θάλασσας, αλλά ξαφνικά χάθηκε το σήμα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ