ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία εγκύου στην Κυψέλη: Εξετάζεται η εμπλοκή τέταρτου προσώπου - Νέες αποκαλύψεις

Δολοφονία εγκύου στην Κυψέλη: Εξετάζεται η εμπλοκή τέταρτου προσώπου - Νέες αποκαλύψεις
Το σπίτι όπου δολοφονήθηκε η 23χρονη έγκυος, πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων παιδιών Screen grab / video glomex

Έναν αλλοδαπό, που φέρεται να είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με την άτυχη 23χρονη προκειμένου να παραμείνει στην Ελλάδα αναζητεί η Αστυνομία, ενώ σημαντική μάρτυρας θεωρείται κάτοικος Κυψέλης που άκουσε την 24χρονη έγκυο και μητέρα τριών παιδιών να καλεί σε βοήθεια την ημέρα της δολοφονίας της. 

Όπως δηλώνει στον ΑΝΤ1 η Βούλα Δημητριάδου, δικηγόρος του πατέρα του θύματος, η κοπέλα «πριν την θανάτωσή της, είχε υποχρεωθεί να συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με έναν Αλβανό, για να νομιμοποιηθεί».

Σύμφωνα με καταθέσεις γειτόνων, ήταν στενός συνεργάτης της σπιτονοικοκυράς και κατηγορουμένης για την δολοφονία.

Ήταν εκείνος που την μετέφερε με το αυτοκίνητό του, γι’ αυτό και εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι το τέταρτο πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία, και εκείνο που συμμετείχε στην μεταφορά της σορού από το σπίτι της Κυψέλης, στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρό το θύμα, τυλιγμένο σε κουβέρτα.

«Εμπλέκεται και άλλο άτομο. Δεν γίνεται να το κουβαλήσαν το παιδί μόνες τους. Πρέπει να υπήρχε και αυτοκίνητο και άλλος», δηλώνει ο πατέρας της άτυχης εγκύου.

Όταν ταυτοποιήθηκε ότι η αγνώστων στοιχείων σορός ανήκε στην άτυχη 23χρονη και ο πατέρας της κατέθεσε μήνυση για ανθρωποκτονία, οι τρεις κατηγορούμενες - η μάνα και η αδελφή του θύματος, καθώς και η σπιτονοικοκυρά της 23χρονης - έφυγαν από το σπίτι της Κυψέλης και μετακόμισαν σε διαμέρισμα απέναντι από την δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Όπως λέει στον ΑΝΤ1 ο ιδιοκτήτης που τους νοίκιασε το διαμέρισμα, η σπιτονοικοκυρά εμφανίστηκε ως δικηγόρος, ενώ η μητέρα του θύματος ως απαρηγόρητη γονέας που πρόσφατα έχασε την κόρη της!

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος δήλωσε πως «η (μάνα) είχε χάσει ένα παιδί πρόσφατα. «Κοιτάξτε» λέει (η σπιτονοικοκυρά) “είναι πολύ κακομοίρες, έχει πεθάνει ένα παιδί”. Δηλαδή, ήταν μεγάλες ψεύτρες και απατεώνες. Όταν ήρθαν να νοικιάσουν, ένας φίλος μου τις ήξερε αυτές, την (σπιτονοικοκυρά) την ήξερε. Λέει ότι είναι δικηγόρος και φτιάχνει χαρτιά για τους πρόσφυγες, αλλοδαπούς κλπ.».

Η σπιτονοικοκυρά φέρεται να έχει οργανώσει δεκάδες λευκούς γάμους με εικονικά σύμφωνα συμβίωσης για αλλοδαπούς , ώστε να πάρουν άδεια παραμονής, όπως είχε κάνει και με την άτυχη 23χρονη

Η Σταυρούλα-Αντιγόνη Πρυλη, δικηγόρος θύματος της σπιτονοικοκυράς δηλώνει ότι «εξαπατούσε πολλούς, και την εντολέα μου, η οποία είχε ανάγκη τα χρήματα και την έπεισε να συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αλλοδαπό για την νομιμοποίησή του»

Οι τρεις κατηγορούμενες αναμένεται να απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας, οπότε λήγει η προθεσμία που έλαβαν από την ανακρίτρια.

Μάρτυρας – «κλειδί» θα καταθέσει στις Αρχές

Το μοιραίο βράδυ, πριν εντοπιστεί η σορός της 23χρονης στην οδό Τύχης, μια γυναίκα κάλεσε δυο φορές την Αστυνομία, γιατί άκουγε την 23χρονη να καλεί σε βοήθεια, αλλά η Αστυνομία, όπως λέει εκείνη, αδιαφόρησε.

Η γυναίκα διαμένει σε διπλανή πολυκατοικία, απέναντι από το διαμέρισμα του θύματος στην Κυψέλη. Εκείνο το βράδυ, υποστηρίζει πως άκουσε το θύμα να καλεί σε βοήθεια, να έχει βγει στο μπαλκόνι και να φωνάζει για βοήθεια και μάλιστα άκουσε και έναν άνδρα να επιτίθεται λεκτικά στην 23χρονη και με βία να την σπρώχνει στο εσωτερικό του διαμερίσματος και λίγο αργότερα να επικρατεί σιωπή!

Η μάρτυρας το απόγευμά της Παρασκευής εμφανίστηκε στην δικηγόρο του πατέρα του θύματος, και δήλωσε πως θέλει να καταθέσει στην ανακρίτρια και σίγουρα είναι μια μάρτυρας - "κλειδί" για την υπόθεση.

«Φοβόταν να μιλήσει» λένε οι γείτονες

Γείτονες της εγκύου μιλώντας στην ΕΡΤ, λένε πως άκουγαν φωνές και κλάματα από το διαμέρισμά της.

«Φωνές, φωνές, κλάματα. Πρέπει να έτρωγε ξύλο». «Τι έχεις εσύ παιδάκι μου, είσαι μελανιασμένη. Κάθε φορά φοβόταν να μιλήσει και έλεγε έπεσα, έπεσα κάτω», αναφέρει γειτόνισσα της 23χρονης.

Οι τρεις κατηγορούμενες για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου θα απολογηθούν τελικά την ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν.

Σε βάρος της 66χρονης σπιτονοικοκυράς, της 64χρονης μητέρας και της 23χρονης αδελφής της Φαιης Μπακαγιώργου ο αρμόδιος εισαγγελέας ασκήθηκε ποινική κακουργηματική δίωξη για: ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος, επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων.

Σημειώνεται ότι η 15η ανακρίτρια, κ. Παναγιώτα Πάντου, που χειρίζεται την εν λόγω υπόθεση ζήτησε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης καθώς έκρινε πως οι τρεις κατηγορούμενες είναι ύποπτες τέλεσης νέων πράξεων διότι αφενός έλαβαν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους και αφετέρου λειτούργησαν με «εξαιρετική βιαιότητα» και εξακολουθητικά στις πράξεις που τους καταλογίζονται.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η νεαρή κοπέλα είχε βρεθεί νεκρή και τυλιγμένη σε κουβέρτα στις 8-10-2021, στην οδό Τύχης στα Πατήσια, αφού για αρκετό καιρό είχαν χαθεί τα ίχνη της.

Την Τετάρτη (8/11) οι αρχές προχώρησαν στις συλλήψεις των τριών γυναικών και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα.

Εναντίον τους η δικαστική λειτουργός εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κρίνοντας ότι οι τρεις κατηγορούμενες είναι επικίνδυνες για την διάπραξη νέων αδικημάτων ενώ στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος τους αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως οι τρεις γυναίκες έλαβαν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους, καθώς τύλιξαν το πτώμα της Φαίης και το πέταξαν τα σκουπίδια.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση μετά από μήνυση του πατέρα της Φαίης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό που έχει συλλεχθεί και περιλαμβάνεται στην δικογραφία αφορά μεταξύ άλλων την προκαταρκτική πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, που ώθησε την υπόθεση, αλλά και πολλές μαρτυρικές καταθέσεις για την βαναυσότητα σε βάρος του θύματος. Παράλληλα ερευνώνται οι συνθήκες θανάτου της ηλικιωμένης που σύμφωνα με μαρτυρίες φρόντιζε η 66χρονη σπιτονοικοκυρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ