ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Μεταφέρονται τα βαγόνια – Επιστρατεύονται σκυλιά για την ανίχνευση DNA

Τέμπη: Μεταφέρονται τα βαγόνια – Επιστρατεύονται σκυλιά για την ανίχνευση DNA
ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ιδιώτη θα επιστρατεύσει ο εφέτης ανακριτής που διερευνά την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών, προκειμένου να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια για να εντοπιστεί γενετικό υλικό και να ταυτοποιηθεί το 57ο θύμα από τη μοιραία σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι αρχικά είχαν αναλάβει τη συγκεκριμένη διαδικασία ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της ΕΜΑΚ, ωστόσο δεν μπόρεσαν να διεκπεραιώσουν το έργο. Έτσι, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει την εντολή από τον ανακριτή, ιδιώτης επαγγελματίας τα σκυλιά του οποίου είναι ειδικά εκπαιδευμένα, για να φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή.

Μεταφέρονται τα συντρίμμια των βαγονιών

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, τις επόμενες ημέρες αναμένεται επίσης να μετακινηθούν τα συντρίμμια των βαγονιών από το σημείο που βρίσκονται τώρα σε χώρο του ΟΣΕ στο Κουλούρι, και να τοποθετηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Λάρισα, σε συνεννόηση και με το επιτελείο του Στρατού.

Παράλληλα, μέσα στον Νοέμβριο αναμένονται τα αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους από το δείγμα που πήραν οι τεχνικοί τις προηγούμενες ημέρες από το σημείο της σύγκρουσης.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα του πραγματογνώμονα των οικογενειών των θυμάτων ανέφερε ότι εντοπίστηκε η ουσία ξυλόλιο, η οποία χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη χημική βιομηχανία, αλλά επειδή τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με της βενζίνης, χρησιμοποιείται και στη νοθεία καυσίμων.

Το συγκεκριμένο στοιχείο, δηλαδή της ανίχνευσης ουσίας που ενδεχομένως έπαιξε ρόλο στην εξάπλωση της φωτιάς, είναι ένα από τα σταθερά θέματα που επισημαίνει ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών και το οποίο συνδέουν άμεσα με το «μπάζωμα» του χώρου στο σημείο της σύγκρουσης μερικές μέρες μετά το συμβάν.

Μάλιστα, για αυτό το λόγο εγκαλούν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σε πρώτο στάδιο με αυτό το θέμα ασχολείται ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας.

Παράλληλα, νέες διώξεις αναμένεται να ασκηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο. Να σημειωθεί ωστόσο ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr, οι διώξεις που θα ασκηθούν θα αφορούν στελέχη τουλάχιστον δύο φορέων ο ένας εκ των οποίων αναμένεται να είναι η ΕΡΓΟΣΕ για το θέμα της υλοποίησης της σύμβασης 717.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ