ΕΛΛΑΔΑ

40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: Πρώτος ο Κενυάτης Έντουιν Κίπτο με νέο ρεκόρ διαδρομής

40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: Πρώτος ο Κενυάτης Έντουιν Κίπτο με νέο ρεκόρ διαδρομής
Eurokinissi

Ο 30χρονoς Κενυάτης Έντουιν Κίπτο είναι ο νικητής στον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με νέο ρεκόρ, καθώς τερμάτισε σε 2 ώρες, 10 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα.

Ήρθε με τον τίτλο ενός εκ των φαβορί στον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και τα κατάφερε. Ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο ήταν εκείνος ο οποίος κατάφερε να τερματίσει πρώτος στην κλασική διαδρομή και μάλιστα με νέο ρεκόρ διαδρομής.

Ο Κενυάτης ήταν από την αρχή στο γκρουπ που οδηγούσε την κούρσα και μετά το 30ό χιλιόμετρο κατάφερε να αποσπαστεί από τους αντιπάλους του και να φτάσει πρώτος στο Καλλιμάρμαρο.

Ο 30χρονος δρομέας μάλιστα κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ διαδρομής που κρατούσε από τις 9 Νοεμβρίου 2014 ο Κενυάτης Φελιξ Κιπτσιρτσιρ.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που με κάλεσαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος, δεν περίμενα να κάνω το ρεκόρ. Πίεσα πάρα πολύ και τα κατάφερα», υπογράμμισε στις πρώτες δηλώσεις του ο νικητής της κλασικής διαδρομής.

Πρώτος Έλληνας αθλητής και, φυσικά, νικητής του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ήταν ο Παναγιώτης Καραΐσκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ