Νέα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 13,8 εκ. ευρώ προς τους ΟΤΑ για αποκατάσταση φυσικών καταστροφών
Νέα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 13,8 εκ. ευρώ προς τους ΟΤΑ αποφασίστηκε για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και σε συνέχεια σχετικής προεργασίας από την Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής και την αρμόδια Υπό-Επιτροπή της, δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, η τροποποίηση της πρόσκλησης του υπουργείου Εσωτερικών, στον άξονα προτεραιότητας 2.4 «Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων», με τίτλο «Πρόγραμμα φυσικών καταστροφών για τους ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού», η οποία αφορά πρόσθετη έκτακτη χρηματοδότηση, ύψους 13,8 εκατ. ευρώ (ΑΔΑ: ΨΟ0Ρ46ΜΤΛ6-ΗΕ3).
Ειδικότερα, η πρόσκληση τροποποιήθηκε ώστε να συμπεριληφθεί νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης-αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και Περιφέρειες, προκειμένου οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις φυσικών καταστροφών, με έμφαση στις επιπτώσεις της κακοκαιρίας «Daniel» και «Elias».
Αθροιστικά, λοιπόν, μέχρι σήμερα, η έκτακτη χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, την κακοκαιρία «Daniel» και «Elias» και άλλες φυσικές καταστροφές, ανέρχεται σε 118,6 εκατ. ευρώ.
«Η χρηματοδοτική στήριξη προς τους ΟΤΑ για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές, συνεχίζεται μέσα από νέες σχετικές αποφάσεις, καθώς ωριμάζει η ανάλυση και καταγραφή των ζημιών σε δίκτυα και υποδομές», υπογραμμίζει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωσή του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πυρκαγιές - Πλημμύρες: Ποια είναι τα πρόσθετα μέτρα για τους πληγέντες σε Έβρο και Θεσσαλία
Πυρκαγές-Πλημμύρες: Aναστολή συμβάσεων εργασίας - Ποιος κλάδος εντάσσεται στο μέτρο
Ισπανία: Κίνδυνος υπερχείλισης ποταμών και ταμιευτήρων, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας
23:57
Κολομβία: Το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών σταματά τις συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας λόγω Τραμπ
23:47
ΑΑΔΕ: Ψηφιακή εφαρμογή για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για Άτομα με Αναπηρία
23:37
Σαουδική Αραβία: Έρχονται διαβατήρια... για καμήλες - Στόχος η «οργάνωση των πωλήσεων»
23:25