Τριήμερο πένθος στη Λέσβο για τους νεκρούς πρόσφυγες
Με μαύρα υφάσματα στο ιστορικό δημαρχείο της Μυτιλήνης και σε άλλα σημεία της πόλης, ξεκίνησε το τριήμερο πένθος που κήρυξε ο δήμος Λέσβου για τους δεκάδες νεκρούς μετανάστες και πρόσφυγες που πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να φτάσουν στη Λέσβο «θύματα του ειδεχθούς και αποτρόπαιου εγκλήματος που συντελείται καθημερινά, από τους αδίστακτους λαθρέμπορους διακινητές».
«Θέλουμε» λέει ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «να αφυπνίσουμε την ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια κοινότητα. Η οποία και δεν πρέπει να παρακολουθεί απλά ανήμπορη να δώσει λύση αυτή τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση».
Στο πλαίσιο αυτού του τριημέρου πένθους και στη μνήμη των αδικοχαμένων προσφύγων θα πραγματοποιηθεί, σήμερα Τετάρτη στις 5 το απόγευμα, στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης, μια διαεκκλησιαστική προσευχή με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μυτιλήνης και εκπροσώπων άλλων Εκκλησιών και Θρησκειών.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Λέσβου «με αυτή την άκρως συμβολική κίνηση, θέλουμε να δείξουμε σε όλο το κόσμο ότι, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής, στεκόμαστε όλοι ενωμένοι ενάντια στους εγκληματίες που στέλνουν καθημερινά στο θάνατο μητέρες και μικρά παιδιά. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των σύγχρονων δουλεμπόρων - εγκληματιών και υπέρ της επέμβασης για την πάταξη της δολοφονικής δράσης τους».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πέντε νεκροί σε νέο ναυάγιο στην Μυτιλήνη - Μεταξύ τους δυο παιδιά
Σε προέκταση του Νεκροταφείου Μυτιλήνης θα θάβονται οι πρόσφυγες
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Βόρεια Εύβοια - Αισθητός στην Αθήνα
09:45
Μαζωνάκης: Το ΕΚΑΒ «καίει» τους δύο γιατρούς - Αρνήθηκαν να δώσουν την οποιαδήποτε πληροφορία
09:40
Νέο βίντεο των Χούθι για το σαουδαραβικό F-15: Συντρίμμια του αεροσκάφους στο σημείο της συντριβής
09:36
Μετρό Θεσσαλονίκης: «Σύντομα η αποκατάσταση του σταθμού Αγία Σοφία - Θα αντικατασταθούν 19 φιάλες»
09:34