ΕΛΛΑΔΑ

Αντιναύαρχος εν αποστρατεία για «Βέλος»: Επισκευάζονται οι ζημιές, είχε προειδοποιήσει το Ναυτικό

Αντιναύαρχος εν αποστρατεία για «Βέλος»: Επισκευάζονται οι ζημιές, είχε προειδοποιήσει το Ναυτικό
Το αντιτορπιλικό «Βέλος» ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ΙΝΤΙΜΕ / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην εκτίμηση ότι οι ζημιές που υπέστη το «Βέλος» δεν είναι καταστροφικές, προχώρησε ο Αντιναύαρχος εν αποστρατεία και γιος του κυβερνήτη του αντιτορπιλικού, Βελής Παππάς. 

«Όταν ήμουν παιδάκι, ο πατέρας μου με έπαιρνε ταξίδι με το «Βέλος», οπότε καταλαβαίνετε πώς νιώθω. Υπάρχει μεγάλος δεσμός με το πλοίο. Αυτό με έκανε να μπω στο Ναυτικό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βελής Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Το Ναυτικό είχε κάνει πολλές προσπάθειες να προστατεύσει το πλοίο», τόνισε. «Οι ζημιές φαίνονται μεγάλες αλλά είναι εύκολο να επισκευαστούν. (…) Δεν είναι μία καταστροφική βλάβη», δήλωσε.

«Είχαμε πει επανειλημμένως ότι εκεί (που είναι αγκυροβολημένο το αντιτορπιλικό) δεν είναι ασφαλές σημείο. Οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι άνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού. (…) Οι περίοδοι του «Βέλους» είναι δύο: όταν ζούσε ο πατέρας μου και όταν πέθανε. Όταν ζούσε, απομάκρυναν το αντιτορπιλικό στη Θεσσαλονίκη – με το πρόσχημα να το γνωρίσει η Ελλάδα – ενώ εκείνος αντέδρασε» εξήγησε ο κ. Παππάς ενώ συμπλήρωσε ότι «κατά τη γνώμη μου το «Βέλος» θα έπρεπε να είναι στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης όπου και ανήκει», έπειτα από τις ζημιές που υπέστη από την κακοκαιρία, πρόσθεσε ο κ. Βελής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ