Στα χέρια της ιταλικής Ferrovie η ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Στα χέρια των ιταλικών σιδηροδρόμων Ferrovie έναντι 45 εκατ. ευρώ, περνά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η συγκεκριμένη δεσμευτική προσφορά έγινε αποδεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς ήταν και η μοναδική που έγινε στον τελευταίο διαγωνισμό.
Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελούσε υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης όχι μόνο στα πλαίσια του μνημονίου αλλά και στα πλαίσια της προ ετών συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη διευθέτηση του ζητήματος των παράτυπων κρατικών επιδοτήσεων που η Ε.Ε. έκρινε ότι έχουν χορηγηθεί στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.
Η ευρωπαϊκή πλευρά έχει δεσμευτεί ότι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συνοδευτεί με τη διαγραφή της τάξεως των 750 εκατ. ευρώ που συνδέονται με αυτές τις παράτυπες επιδοτήσεις και βαρύνουν τον ισολογισμό της.
Ο Χούλιο Ιγκλέσιας χαρακτηρίζει «εντελώς ψευδείς» τις καταγγελίες των πρώην υπαλλήλων του
09:55
«The Bride»: Έρχεται η θρυλική επιστροφή της «Νύφης του Φρανκενστάιν» με τον Κρίστιαν Μπέιλ
09:44
Ποιους δρόμους άνοιξαν οι αγρότες ενόψει της συνάντησης με Μητσοτάκη: Οι «κόκκινες γραμμές» και οι εκπρόσωποι
09:32
Νέα μαρτυρία για τη 16χρονη Λόρα: Eθεάθη στη Βάρη - Τι ανέφερε ιδιοκτήτης καφετέριας (vid)
09:29