ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΥ: Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

ΕΜΥ: Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
Eurokinissi

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα πλήξουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα, ενώ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι το πρωί της Πέμπτης. Στο στόχαστρο της κακοκαιρίας θα βρεθούν, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, επτά περιοχές.

Το μεσημέρι της Τετάρτης η ΕΜΥ επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό έκτακτο δελτίο.

Σε αυτό αναφέρεται πως η κακοκαιρία θα χτυπήσει συνολικά εφτά περιοχές και συγκεκριμένα το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ από το μεσημέρι οι βροχές και οι καταιγίδες θα πλήξουν τα ανατολικά και τα νότια τμήματα της Θράκης.

Aναλυτικά η επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 21-11-2023 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα:

α. Για σήμερα Τετάρτη (22-11-23) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, καθώς και από το μεσημέρι στα ανατολικά και στα νότια τμήματα της Θράκης.

β. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης (22-11-23) προς την Πέμπτη (23-11-23) και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ