ΕΛΛΑΔΑ

Πώς παραβιάστηκαν οι όροι αποφυλάκισης του «Δράκου» των Εξαρχείων - Αντικατάσταση διοικητή τμήματος

Πώς παραβιάστηκαν οι όροι αποφυλάκισης του «Δράκου» των Εξαρχείων - Αντικατάσταση διοικητή τμήματος

Σκανδαλώδεις παθογένειες αποφάσεις χωρίς ουσιαστική έρευνα συνθέτουν την εικόνα με την υπόθεσής του 23χρονου κατηγορούμενου ως δράκου των Εξαρχείων ο οποίος βρέθηκε εκτός φυλακής και έφτασε στο σημείο να κατηγορείται για έξι απόπειρες βιασμού

Και ενώ έπρεπε να δίνει το παρών στο τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού τρεις φορές το μήνα, όχι μόνο δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ, αλλά και κανείς από την Ελληνική Αστυνομία δεν τον είχε αναζητήσει παρά το γεγονός ότι παραβίαζε ξεκάθαρα του όρους της αποφυλάκισης του. Αυτή όμως ήταν η κατάληξη της εξωφρενικής αυτής ιστορίας.

Ο 23χρονος από τη Συρία είχε συλληφθεί το 2022 για απόπειρα βιασμού μιας γυναίκας στον Άλιμο. Προφυλακίστηκε στις φυλακές των Γρεβενών και όταν πέρασε ένας χρόνος από την προφυλάκιση έκανε αίτηση για να αφεθεί ελεύθερος. Και παρά το γεγονός ότι δεν είχε μόνιμη και σταθερή κατοικία κάτι που αποτελεί μια από τις πιο βασικές προϋποθέσεις το Συμβούλιο τον αφήνει ελεύθερο και δεν παρατείνει για έξι μήνες ακόμα την κράτησή του.

Υποχρεωτικά έπρεπε να διαμένει στη δομή της Μαλακάσας και να παρουσιάζεται τεις φορές το μήνα στο τμήμα ασφαλείας Ωρωπού. Στις 17 Αυγούστου αποφυλακίστηκε, στη δομή δεν διέμενε και στο τμήμα δεν παρουσιαζόταν Τον Οκτώβριο έκανε την επίθεση στην 18χρονη κοπέλα στη Γλυφάδα και από τις 16 Νοεμβρίου έως και τις 21 5 ε΄πθισεις στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου ανέφερε:

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, μετά από επικοινωνία που είχε το πρωί με τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε την διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια καθώς και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ