ΕΛΛΑΔΑ

«Δράκος των Εξαρχείων: Συνελήφθη ο 23χρονος Σύρος δράστης για τις επιθέσεις σε γυναίκες

«Δράκος των Εξαρχείων: Συνελήφθη ο 23χρονος Σύρος δράστης για τις επιθέσεις σε γυναίκες
Screen grab / Video

Συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης στην Κάνιγγος ο «δράκος των Εξαρχείων». Ο δράστης ο οποίος έσπειρε τον τρόμο στην περιοχή τα τελευταία 24ωρα, καθώς επιτέθηκε σε τουλάχιστον τέσσερις κοπέλες προσπαθώντας να τις βιάσει, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας έπειτα από σαρωτικές έρευνες που διεξήγαγε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. 

Τις τελευταίες ώρες και αφού είχε ταυτοποιηθεί με βάση το οπτικό υλικό που ανέλυσαν οι αστυνομικές αρχές, το έργο των αξιωματικών της ΕΛΑΣ έγινε πιο εύκολο, αφού είχαν στη διάθεσή τους τη φωτογραφία του.

Είχε αποφυλακιστεί τον Αύγουστο

Ταυτοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ο «δράκος των Εξαρχείων» που φέρεται να έχει πραγματοποιήσει τέσσερις επιθέσεις σε γυναίκες τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης είναι 23χρονος Σύρος που αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο από τις φυλακές Γρεβενών. Είχε φυλακιστεί για επίθεση σε βάρος γυναίκας.

Για την ταυτοποίησή του συνέβαλαν τα βίντεο ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας, στα οποία αποτυπώνεται η δράση του σε βάρος γυναικών που τον κατήγγειλαν.

O 23χρονος «δράκος των Εξαρχείων»

Βίντεο - ντοκουμέντο από την τέταρτη επίθεση του «δράκου των Εξαρχείων»

Παράλληλα, νέο βίντεο - ντοκουμέντο από την τέταρτη επίθεση του «δράκου των Εξαρχείων», εξασφάλισε το CNN Greece.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, δύο ημέρες πριν από την πρώτη καταγεγραμμένη επίθεση. Η Ελληνική Αστυνομία, μετά την ταυτοποίησή του, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στα Εξάρχεια, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου προκειμένου να εντοπίσει τον 23χρονο που φαίνεται να επιτέθηκε σε γυναίκες - υποψήφια θύματα με στόχο να τις κακοποιήσει σεξουαλικά.

Στο βίντεο φαίνεται ο άνδρας - που φοράει την ίδια βερμούδα, όπως είχαν περιγράψει τα θύματά του, αλλά διαφορετικό μπουφάν - να βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας και να περιφέρεται. Λίγο πιο πέρα διακρίνεται μία γυναίκα.

Στη συνέχεια ο άνδρας φαίνεται να επιτίθεται στη γυναίκα, προσπαθώντας να την ακινητοποιήσει μπροστά στο ασανσέρ. Η γυναίκα, η οποία εργάζεται ως γιατρός σε ιατρείο, αντέδρασε και έβαλε τις φωνές, με έναν άλλο συνάδελφό της γιατρό να ακούει και να σπεύδει για βοήθεια.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Σαββάτου 18 Νοεμβρίου, στην οδό Βαλτετσίου σε βάρος μιας 13χρονης. Το παιδί φώναξε και αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Μία ημέρα μετά, νωρίς το πρωί, σημειώθηκαν δύο επιθέσεις που φαίνεται, σύμφωνα με τις περιγραφές των θυμάτων να είναι ο ίδιος δράστης. Πρώτο θύμα, η 29χρονη. Απτόητος συνέχισε μέχρι την οδό Ζωοδόχου Πηγής όπου επιτέθηκε σε μία 27χρονη. Το θύμα αντιστάθηκε, απελευθερώθηκε και ο δράστης τράπηκε πάλι σε φυγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ