Χωρίς ταξί η Θεσσαλονίκη από τις 4 μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου για το φορολογικό νομοσχέδιο
Για τέσσερις μέρες θα μείνουν χωρίς ταξί οι Θεσσαλονικείς καθώς κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των οδηγών για το φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το thestival.gr, η Θεσσαλονίκη θα μείνει χωρίς ταξί από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της απεργίας των εργαζομένων.
Η διαμαρτυρία αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο «φορολογεί τα χαμηλά στρώματα. Είναι ένα οριζόντιο μέτρο που πρέπει να αποσυρθεί άμεσα από τη διαβούλευση» δήλωσε στο thestival.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Θεσσαλονίκης “Ερμής”, Κλήμης Λεοντιάδης.
«Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν ακούει κανέναν φορέα και συνεχίζει να έχει το νομοσχέδιο προς ψήφιση» σημειώνει.
Οι οδηγοί ταξί πρόκειται να κλιμακώσουν περαιτέρω τις αντιδράσεις τους με νέες κινητοποιήσεις, εφόσον η κυβέρνηση δεν αποσύρει το φορολογικό νομοσχέδιο, τονίζουν οι εργαζόμενοι.
Υπενθυμίζεται, ότι στις 22 Νοεμβρίου, οι οδηγοί ταξί στη Θεσσαλονίκη είχαν προχωρήσει σε 24ωρη απεργία και σε πορεία με τα επαγγελματικά οχήματά τους μέχρι το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.
Χειρόφρενο θα τραβήξουν και τα ταξί της Αθήνας στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε 48ωρη απεργία καλούν οι οδηγοί ταξί την επόμενη εβδομάδα - Τα αιτήματά τους
Απεργούν οι οδηγοί ταξί την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου – Τι ζητούν
Εξιτήριο από το ΚΑΤ για τη Μαρέβα Μητσοτάκη μετά το ατύχημα στην Ιταλία: «Χειρουργήθηκε, όλα πήγαν καλά»
09:45
Υψηλόβαθμος στέλεχος και Δήμαρχος στη Ρωσία ο ηθικός αυτουργός εμπρησμού σε κατάστημα στα Χανιά
09:42
ΣΤΟ «ΚΑΔΡΟ» ΔΥΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ: Η στιγμή που «προδόθηκε» ο σμήναρχος – κατάσκοπος: Το κρυφό κινητό, τα απόρρητα έγγραφα και η γυναίκα - «σύνδεσμος»
09:38
Κίνα: Πιο εύκολη η πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες για τους πολίτες ξένων χωρών
09:29