ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιάνος για την αλλαγή του καιρού: Βροχές στην Αττική από σήμερα το βράδυ

Καλλιάνος για την αλλαγή του καιρού: Βροχές στην Αττική από σήμερα το βράδυ
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Οι βροχές θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού το επόμενο 24ωρο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αν και ο υδράργυρος θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.  

Οι αλλαγές αναμένονται από το βράδυ του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου αρχικά με εξασθενημένες βροχές μέτριας έντασης στη Θεσσαλία και τοπικά στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στις υπόλοιπες νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι καλύτερος αλλά από αργά το βράδυ θα ξεκινήσει να βρέχει.

Ο υδράργυρος θα αγγίξει μέχρι τους 22 βαθμούς στη χώρα, με τη θερμοκρασία να είναι πολύ πιο υψηλή σε σχέση με τη μέση τιμή για την εποχή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες ενώ από το βράδυ αναμένονται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στου 15-22 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως 6 μποφόρ στον Αργοσαρωνικό.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται από το απόγευμα και μετά να εκδηλωθούν βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 10-18 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ενώ αργότερα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 5-6 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Τη Δευτέρα αναμένεται ένα νότιο κύμα με βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης ενώ ο καιρός θα είναι άστατος, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Ο υδράργυρος στη βόρεια Ελλάδα θα πέσει αρκετά ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στα πελάγη

Την Τρίτη ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί ενώ στα δυτικότερα τμήματα αναμένονται τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 14 βαθμούς στα βόρεια έως 20 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ