ΕΛΛΑΔΑ

Διευκρινίσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στο ματς Βόλος-Ολυμπιακός στο Πανθεσσαλικό Στάδιο

Διευκρινίσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στο ματς Βόλος-Ολυμπιακός στο Πανθεσσαλικό Στάδιο
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Διευκρινίσεις σχετικά με τα επεισόδια που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του Βόλου και του Ολυμπιακού στο Πανθεσσαλικό Στάδιο έδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρουν, στο 90ό λεπτό του αγώνα, άτομα, που βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου, προσπάθησαν να εισέλθουν εντός του γηπέδου. Oι άμεσες ενέργειες των αστυνομικών, που εκτελούσαν μέτρα τάξης, με την χρήση των ενδεδειγμένων μεθόδων, απέτρεψαν την είσοδό τους.

Αργότερα, μεγαλύτερη ομάδα ατόμων, έξω από το γήπεδο, κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών -εκσφενδονίζοντας αντικείμενα (πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής)- με αποτέλεσμα να απειληθεί η σωματική ακεραιότητα των οργάνων της τάξης και να προκληθούν ζημιές σε υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα μέσα -περιλαμβανομένης της περιορισμένης χρήσης χημικών στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου- τους απώθησαν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το σημείο και να μην επεκταθεί η ένταση, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές.

Στη διάρκεια των ελέγχων πριν την έναρξη του αγώνα συνελήφθησαν 6 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ