ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Συγκλονίζει η κόρη του συζυγοκτόνου - Ζητάει τη μεγαλύτερη των ποινών

Ρέθυμνο: Συγκλονίζει η κόρη του συζυγοκτόνου - Ζητάει τη μεγαλύτερη των ποινών
INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Να καταδικαστεί στη μεγαλύτερη ποινή ζήτησε από το δικαστήριο σε μια κατάθεση κόλαφο για τον δράστη, η κόρη του 56χρονου κτηνοτρόφου που μαχαίρωσε και σκότωσε τη 56χρονη μητέρα της μπροστά στην ίδια και τα αδέλφια της στο Ρέθυμνο.

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε με τις καταθέσεις των παιδιών του θύματος που παρουσίασαν σοκαριστικές πτυχές του ειδεχθούς εγκλήματος ενώ η δήλωση της κόρης της 56χρονης που ζητά την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορουμένου συγκλονίζει.

«Σήμερα η μητέρα μας αγωνίζεται για τη δικαίωση της κι έχει στο πλευρό της τα παιδιά της, την οικογένεια της και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Οι δικαστικές αρχές έχουν πρωτίστως θεσμική ευθύνη αλλά και ηθική ευθύνη απέναντι σε όλους μας να δικάσουν με τη μεγαλύτερη ποινή χωρίς αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού τον δολοφόνο της μητέρας μας», είπε στην κατάθεσή της η κόρη του κατηγορούμενου στην υπόθεση γυναικοκτονίας η οποία αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

«Οι γυναικοκτονίες δεν είναι απλά εγκλήματα του ποινικού κώδικα. Είναι εγκλήματα τα οποία ενέχουν κοινωνική παθογένεια στην αντιμετώπιση της οποίας θα πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι μας. Όποιο ρόλο κι αν έχουμε σ΄αυτή την κοινωνία. Είτε ως γονείς, όπως μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, ως δάσκαλοι πως τα εκπαιδεύουμε ,ως κράτος στο πως επιτρέπουμε την ατιμωρησία , στο πως προστατεύουμε μια γυναίκα η οποία δεν είναι ευτυχισμένη και θέλει να αποχωρήσει από το γάμο της. Αλλά και ως κοινωνία πώς πολλές φορές στιγματίζουμε μια γυναίκα», συνέχισε στην κατάθεσή της σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr.

«Εμείς τις δικές μας ευθύνες σαν οικογένεια τις γνωρίζουμε πολύ καλά, εγώ τις ευθύνες μου τις γνωρίζω. Δεν προλάβαμε να σώσουμε τη μητέρα μας. Είμαστε όμως εδώ για να πούμε την αλήθεια. Να στηρίξουμε την αλήθεια. Κι αν αυτή η αλήθεια είναι η αιτία να σωθεί μια οποιαδήποτε άλλη γυναίκα αυτό θα είναι ένα όφελος για την ψυχή της μητέρας μας , για τις ψυχές τόσων αθώων γυναικών που έχουν χαθεί άδικα αλλά κι ένα όφελος γι αυτή την κοινωνία».

Η συνεδρίαση διακόπηκε για την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ