ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Μπελέρη: Νέα διακοπή για τις 19 Δεκεμβρίου - «Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη»

Δίκη Μπελέρη: Νέα διακοπή για τις 19 Δεκεμβρίου - «Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη»
Ο Φρέντι Μπελέρης Facebook / Φρέντι Μπελέρης

Διεκόπη για τις 19 Δεκεμβρίου η δίκη για την αποφυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρας  Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση . 

Το δικαστήριο δήλωσε για την αιτία της αναβολής, ότι δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί ο τρίτος μάρτυρας κατηγορίας, Αβντίλ Ράμα, αδελφός του έτερου βασικού μάρτυρα, Αρσέν Ράμα.

Ο ίδιος ο Φρέντι Μπελέρης εμφανίστηκε απογοητευμένος για την εξέλιξη αυτή και δήλωσε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα himara.gr η δίκη του ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση. Σχολιάζοντας την απουσία του τρίτου μάρτυρα κατηγορίας, οι νομικοί εκπρόσωποι του κ. Μπελέρη τόνισαν πως μόνο το συγκεκριμένο δικαστήριο δεν είναι ικανό να βρει τον συγκεκριμένο μάρτυρα, καθώς εκείνος εντοπίζεται με ευκολία από Αλβανούς δημοσιογράφους και παρουσιάζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Στη συνέχεια, διαβάσθηκαν οι δύο καταθέσεις τις οποίες είχε δώσει ο συγκεκριμένος μάρτυρας, τη μία στο αστυνομικό τμήμα Χειμάρρας τη 12η Μαΐου, ανήμερα της ημέρας της σύλληψης του Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση και τη δεύτερη, στα τέλη Ιουνίου.

H εισαγγελία ζήτησε να εξετάσει τον Φρέντι Μπελέρη ο οποίος αρνήθηκε, κάτι που του το επιτρέπει ο νόμος, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολλές παρατυπίες που έχουν γίνει στη συγκεκριμένη δίκη, από πλαστά έγγραφα μέχρι και καταπάτηση του Συντάγματος, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Η αίθουσα για ακόμη μια φορά ήταν κατάμεστη απο πολίτες της Χειμάρρας οι οποίοι ταξίδεψαν μέχρι τα Τίρανα για να συμπαρασταθούν στον Φρέντη Μπελέρη και τον δίκαιο αγώνα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ