Ο διάλογος των πολιτισμών, διέξοδο από το παγκόσμιο χάος
«Ο κόσμος πέρα από το παγκόσμιο χάος».
Αυτό είναι το θέμα των εργασιών του παγκοσμίου φόρουμ «Διάλογος των πολιτισμών», που πραγματοποιείται για 13η χρονιά στη Ρόδο και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.
Ο Βλαντιμίρ Γιακούνιν, συνιδρυτής του φόρουμ, τόνισε μεταξύ άλλων: «...Η διαφορά πλούτου αυξάνεται και ο κόσμος ζει ένα πρωτόγνωρο επίπεδο βίαιης σύγκρουσης βασισμένο σε εθνικές και θρησκευτικές φράξιες. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό για εμάς που είμαστε αφοσιωμένοι στην υπεύθυνη συμπεριφορά σ’ αυτό το χαοτικό περιβάλλον, να αναγνωρίσουμε ένα εναλλακτικό παγκόσμιο μέλλον και να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση μίας πιο δίκαιης και σταθερής παγκόσμιας τάξης».
Το φόρουμ πραγματοποιείται, με την παρουσία προσωπικοτήτων της πολιτικής και οικονομικής ζωής καθώς και διακεκριμένων διανοούμενων από όλο τον κόσμο.
Χαιρετισμό απηύθυνε εκπρόσωπος του μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλου, ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος. Την ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, που θα μεταβεί την Παρασκευή στη Ρόδο.
Κατερίνη: Ληστές άρπαξαν αυτοκίνητο φορτωμένο με κοσμήματα - Τους κυνήγησε ο ιδιοκτήτης (vid)
16:54
Δένδιας: Παρακαταθήκη του Ιωάννη Καποδίστρια η ανάγκη για στέρεους και δυνατούς θεσμούς της πατρίδας (pics&vids)
16:43
Κακοκαιρία: Ποτάμια λάσπης στη Σαντορίνη μέσα στις γειτονιές - Νέο κύμα αναμένεται το βράδυ (vid)
16:32
Κοιμάται σαν μοσχάρι... δίπλα στα παιδιά - Οικογένεια φιλοξένησε το νεογέννητο ζωάκι λόγω ψύχους (pics)
16:22