ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Σαλαμίνα: Στον ανακριτή οδηγείται ο 71χρονος καθ' ομολογία δολοφόνος

Έγκλημα στη Σαλαμίνα: Στον ανακριτή οδηγείται ο 71χρονος καθ' ομολογία δολοφόνος
Από την προσαγωγή στον Εισαγγελέα ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Την πόρτα του ανακριτή Πειραιά θα περάσει σήμερα Παρασκευή (8/12) ο 71χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της 43χρονης γυναίκας από τη Σαλαμίνα ο οποίος δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια.

Σημειώνεται ότι από τη δακτυλοσκοπική έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος ήταν καταδικασμένος ερήμην και τελεσίδικα για ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή σε βάρος προηγούμενης σχέσης του από το 2019, για πράξεις που είχαν γίνει το 2013. Ο λόγος που ανακαλύφθηκε με αυτόν τον τρόπο το ποινικό του παρελθόν, είναι ότι είχε αλλάξει πατρώνυμο και μητρώνυμο στην ταυτότητά του το 2009 και η καταγγελία από την μηνύτρια είχε γίνει με τα παλιά του στοιχεία.

Η κηδεία του θύματος θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου στη Σαλαμίνα.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ο 71χρονος περιέγραψε στους αστυνομικούς πως τα είχε όλα «σχεδιασμένα από την αρχή». «Μετά από τόσα χρόνια που είχαμε σχέση θύμωσα που την είδα με άλλον, αγόρασα το όπλο 400 ευρώ από έναν αλλοδαπό στη Σαλαμίνα», είπε.

«Την έστησα έξω από το σπίτι της μάνας της και όταν είδα ότι το παιδί έφευγε για το σχολείο και ήταν μόνη στο σπίτι κατέβηκα από το αυτοκίνητο, άρχισα να φωνάζω και να βρίζω και όταν είδα ότι πλησίαζε στην πόρτα άρχισα να πυροβολώ», συνέχισε.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι αμέσως μετά τη δολοφονία πήγε στα σημεία που σύχναζε με την πρώην σύντροφό του, έφαγε στην ταβέρνα που πήγαιναν μαζί, ήπιε καφέ σαν να μη συμβαίνει τίποτα και παρέμενε μέσα στο αυτοκίνητό του μέχρι τη στιγμή που συνελήφθη.

Σε μία άλλη εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα για τυχόν παραλείψεις της Αστυνομίας διατάχθηκε μετά τις καταγγελίες της αδελφής του θύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ