ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός: Σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών η δίκη για την υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης

Κολωνός: Σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών η δίκη για την υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε κατάλληλη αίθουσα του Εφετείου Αθηνών θα διεξαχθεί με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη η δίκη των 26 κατηγορουμένων για τη φρικώδη υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, θύματος σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης, με βασικούς κατηγορούμενους τον Ηλία Μίχο, αλλά και τη μητέρα της.

Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 8 Ιανουαρίου 2024, καθώς οι κατηγορούμενοι είναι όλοι προσωρινά κρατούμενοι και έχουν ήδη συμπληρώσει 12 μήνες προσωρινής κράτησης.

Η πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για την υπόθεση αυτή, η οποία έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, θα γίνει σε αίθουσα του νεόδμητου Ειρηνοδικείου, επί της οδού Δέγλερη και στη συνέχεια η δίκη θα διεξάγεται σε αίθουσα του ισογείου του Εφετείου Αθηνών, επί της οδού Λουκάρεως, η οποία κρίθηκε ότι διασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για την εκδίκαση μιας πολυπρόσωπης δίκης, με μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων, μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, καθώς και συνηγόρων.

Η εύρεση κατάλληλης αίθουσας, ξεκίνησε με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος, προς αποφυγή όσων είχαν σημειωθεί σε προηγούμενες πολύκροτες υποθέσεις, όπως αυτή της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ζήτησε από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών να τον ενημερώσει για την ύπαρξη κατάλληλης αίθουσας στο Πρωτοδικείο.

Τελικά, λόγω της αντικειμενικής αδυναμίας να πραγματοποιηθούν σε κατάλληλες συνθήκες οι συνεδριάσεις του δικαστηρίου αποφασίστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης η μεταφορά της δίκης στο Εφετείο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα (αριθμός 2865/2023), οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι της υπόθεσης, ο Ηλίας Μίχος και η μητέρα της 12χρονης θα καθίσουν στο εδώλιο για βαριά αδικήματα που αφορούν σεξουαλική βία και εκπόρνευση του παιδιού.

Ο Ηλίας Μίχος θα δικαστεί για βιασμό, καθώς και για διακεκριμένη μαστροπεία εις βάρος του ανήλικου παιδιού, ενώ η 37χρονη μητέρα, που είχε προφυλακιστεί για διακεκριμένη μαστροπεία, θα λογοδοτήσει και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι η μητέρα της 12χρονης διέθετε, έναντι αμοιβής, σε πρόσωπα που προσδιορίζονται στη δικογραφία, ηλεκτρονικό υλικό με το παιδί της γυμνό.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι «πελάτες του Μίχου», που πλήρωναν για να βρεθούν με το κορίτσι στα ραντεβού της φρίκης, και είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ