ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε - Ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά τραυματισμού του αστυνομικού

Ρέντη: Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε - Ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά τραυματισμού του αστυνομικού
Το Γενικό Κρατικό Νίκαιας EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

Ένα απίστευτο ηχητικό ντοκουμέντο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece από τις στιγμές αγωνίας δευτερόλεπτα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ από τη ναυτική φωτοβολίδα που δέχτηκε από οπαδούς στο γήπεδο του Ρέντη, στον επεισοδιακό αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

Στο ηχητικό ακούγονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες των συναδέλφων του βαριά τραυματία αστυνομικού να επικοινωνούν με το κέντρο της Άμεσης Δράσης. Αρχικά το κέντρο ρωτά εάν έχει γίνει το «τουρνικέ» στον 31χρονο, δηλαδή οι προσπάθειες να σταματήσει η αιμορραγία.

«Έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χάσει πολύ αίμα, γι' αυτό να συντομεύει ο σταθμός».

Ο διαβιβαστής του κέντρου, επίσης, δίνει εντολή να μη βγει κανείς από το γήπεδο αν δεν λάβουν εντολή.

«Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε!», φωνάζει με τρεμάμενη φωνή ένας άλλος αστυνομικός.

«Μας ενημερώνουν ότι σε ένα (σ.σ.: λεπτό) θα είναι εκεί», απαντά το κέντρο για το ασθενοφόρο. «Σε ένα δευτερόλεπτο αν δεν είναι εδώ...», ουρλιάζει, κλαίγοντας σχεδόν, ο αστυνομικός.

Αναλυτικά ο διάλογος:

«Εισέρχονται Παπαδιαμάντη, κάνω κίνηση μπρος πίσω, στον σταθμό».

«Ελήφθη, Αποστόλη, πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ;»

«Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χαθεί […] γι’ αυτό και να συντομεύει ο σταθμός»

«Εχει κανονικά αισθήσεις ο συνάδελφος Αποστόλη;»

(….)

«Β4 ελήφθη, όταν έρθει 541. Επαναλαμβάνει το κέντρο. Κίνησε κανονικά τις δύο δυνάμεις 541 και 535, πάρε μέσα τα άτομα και θα παραμείνεις στις δύο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δε λάβεις εντολή, το καταλαβες; Και από Σικελιανού και από Αγίας Άννης, είμαστε κατανοητοί;»

«Δεν μπορούμε να το κρατήσουμε».

Παραμένει σε καταστολή ο αστυνομικός

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ σε καταστολή ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στα επεισόδια έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, όπου διεξαγόταν αγώνας βόλεϊ.

Σύμφωνα, δε, με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, το πρωί της Παρασκευής (8/12) οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο.

Αναλυτικά το νέο ιατρικό ανακοινωθέν: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ