ΕΛΛΑΔΑ

Kρήτη: Ένοχος ο 61χρονος που δολοφόνησε τη σύζυγό του με 14 μαχαιριές

Kρήτη: Ένοχος ο 61χρονος που δολοφόνησε τη σύζυγό του με 14 μαχαιριές
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ένοχος κατά πλειοψηφία κρίθηκε, ο 61χρονος κτηνοτρόφος, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με τέσσερις έναντι τριών ενόρκων που μειοψήφησαν, για την υπόθεση δολοφονίας τον Ιούλιο του 2022 στο Άνω Μαλάκι Ρεθύμνου, με θύμα την 56χρονη Γεωργία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα creta24.gr, τρεις από τους ενόρκους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, έκριναν ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Νωρίτερα, την ενοχή του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήμερη ψυχική κατάσταση, πρότεινε η εισαγγελέας. Όπως είπε, ο κατηγορούμενος έκοψε το νήμα ζωής της συζύγου του επειδή εκείνη ήθελε να φύγει μακριά.

Από την απολογία του, τόνισε η εισαγγελέας, φαίνεται ο ηθικός του χαρακτήρας και οι πεποιθήσεις του, δηλαδή ότι ο άντρας είναι κυρίαρχο ον και η γυναίκα ιδιοκτησία του. «Δεν υπήρχε κανένας βρασμός ψυχικής ορμής», τόνισε η εισαγγελέας.

Ο 61χρονος σύζυγος της 56χρονης, της κατάφερε 14 πλήγματα με μαχαίρι στον λαιμό, όταν του είπε ότι ήθελε να χωρίσουν.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του υποστήριξε, ότι η σύζυγός του είχε φύγει από το σπίτι τους τρεις φορές αλλά πάντα επέστρεφε. Σε ό,τι αφορά το μοιραίο πρωινό της 31ης Ιουλίου του 2022, υποστήριξε, ότι η σύζυγός του είχε επιθετική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να «θολώσει το μυαλό» του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ