ΕΛΛΑΔΑ

Δεν λειτουργούν μετρό και ΗΣΑΠ παρά τη δικαστική απόφαση

Δεν λειτουργούν μετρό και ΗΣΑΠ παρά τη δικαστική απόφαση
Συρμός του Μετρό ΙΝ ΤΙΜΕ

Δεν εκτελούνται δρομολόγια του Μετρό και του ΗΣΑΠ, παρά την δικαστική απαγόρευση που κήρυξε παράνομη τη στάση εργασίας που είχαν κηρύξει οι εργαζόμενοι.

Σε ανακοίνωσή της, η ΣΤΑΣΥ ανέφερε πως «τα δρομολόγια του Μετρό και του Τραμ διεκόπησαν μετά τις 10 το βράδυ και ως τη λήξη της κυκλοφορίας. Η εταιρεία προχώρησε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για τη διασφάλιση της διεξαγωγής των σημερινών δρομολογίων και την αποφυγή της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού».

«Ωστόσο, λόγω άρνησης συμμόρφωσης με τη δικαστική απόφαση, που έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας και απαγόρευσε την υλοποίησή της, δεν κατέστη δυνατή η συνέχιση λειτουργίας των δικτύων του Μετρό και του Τραμ».

Καταλήγοντας ζήτησε συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την αναστάτωση.

Νωρίτερα η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα δρομολόγια επρόκειτο να πραγματοποιηθούν κανονικά, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει για απόψε έξι σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι, οι εργαζόμενοι στα μέσα Σταθερής Τροχιάς θα πραγματοποιήσουν 3ωρη προειδοποιητική Στάση Εργασίας, από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα αιτήματα των εργαζομένων

    • Επειδή υπάρχουν άρθρα στην συλλογική σύμβαση εργασίας που δεν εκτελούνται.
  • Επειδή δεν έχουν εκδοθεί οι ΚΥΑ που ο νόμος 5039/23 προβλέπει
  • Επειδή στις οχλήσεις που κάνουμε για τα παραπάνω, στο υπουργείο μεταφορών εισπράττουμε αδιαφορία.

Την Τρίτη, 12/12/2023 οι εργαζόμενοι στα μέσα Σταθερής Τροχιάς θα πραγματοποιήσουν 3ωρη προειδοποιητική Στάση Εργασίας, από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ