ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ - Συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα

Στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ - Συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις στο κέντρο έχουν προγραμματίσει για σήμερα ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ αντιδρώντας στον προυπολογισμό που συζητείται στην Βουλή.

Αναλυτικά η ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου, στάση εργασίας από τις 10:00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ενώ στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη (σταθμός Μετρό Μεταξουργείο), καθώς και πορεία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι «στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε η ΠΟΕ ΟΤΑ για σήμερα με κυρίαρχο αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11:00 το πρωί, έξω από τα γραφεία της, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Από την πλευρά της η ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιήσει σήμερα στάση εργασίας από τις 10:00 ως τις 15:00 και θα έχουν προσυγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ. Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι «υπάρχει μαζικό κύμα αποχωρήσεων υγειονομικών από το ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ, την ΠΡΟΝΟΙΑ εξαιτίας της ακρίβειας και των χαμηλότατων μισθών».

Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ:

Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας κι όχι αυξήσεις κοροϊδία

Επαναφορά ΤΩΡΑ των δώρων

Κατάργηση του παγώματος της διετίας 16-17

Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία

Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ

Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο

Μονιμοποίηση των συμβασιούχων – προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλο το Δημόσιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ