ΕΛΛΑΔΑ

Γκάζι: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών του αιματηρού επεισοδίου - Ανακοίνωση του κλαμπ

Γκάζι: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών του αιματηρού επεισοδίου - Ανακοίνωση του κλαμπ
ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ / CNN GREECE

Οι μαρτυρίες των τραυματιών του αιματηρού περισταστικού στο Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/12) όπου άγνωστοι επιβαίνοντες σε ένα τζιπ άνοιξαν πυρ κατά παρέας Κρητικών, αναμένεται να φωτίσουν τις λεπτομέρειες. 

Των πυροβολισμών προηγήθηκε ένας έντονος διαπληκτισμός μεταξύ δραστών και θυμάτων.

Μία παρέα από έξι-επτά Κρητικούς βγήκαν από νωρίς και διασκέδαζαν, καθώς ο ένας εξ αυτών παντρεύεται στις 29 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασαν από διάφορα νυχτερινά μαγαζιά. Περίπου στις 03:00 πήγαν σε ένα μαγαζί στην οδό Ευάδνης και Πειραιώς, ενώ γύρω στις 06:00 βγηκαν και πήγαν να φάνε σε πιτσαρία που βρίσκεται στην οδό Ιάκχου, δίπλα από το γνωστό κλαμπ.

Λίγη ώρα μετά, και ενώ περίπου τρία από τα άτομα αυτά έτρωγαν, κάποιος από τους υπόλοιπους που ήταν παραδίπλα φώναξε την ώρα που περνούσε ένα ανθρακί τζιπ μεγάλου κυβισμού.

ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ / CNN GREECE

Το αυτοκίνητο σταμάτησε λίγο πιο κάτω και δύο άτομα -πιθανόν ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός- κατέβηκαν και τους προσέγγισαν.

Ένας εκ των δύο έριξε ένα χαστούκι σε έναν από την παρέα την Κρητικών και οι υπόλοιποι αντέδρασαν, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να βγάλει όπλο και να ρίξει προς το μέρος τους.

Από το επεισόδιο τραυματίστηκαν τρία άτομα, ηλικίας 28-33 ετών, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Και οι τρεις βρίσκονται στο «Γ.Γεννηματάς» με τραύματα στο κεφάλι.

Την έρευνα ανέλαβε η Δίωξη Εκβιαστών.

Η ανακοίνωση του κλαμπ

Μετά το περιστατικό, το νυχτερινό κέντρο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν και πως είχε ήδη κλείσει.

«Σας ανακοινώνουμε επίσημα ότι το μαγαζί δεν έχει καμία σχέση με τα χθεσινά γεγονότα. Είχε ήδη κλείσει όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί στο απέναντι μαγαζί» αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ / CNN GREECE

Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ στο σημείο βρέθηκαν τέσσερις κάλυκες από 9άρι πιστόλι.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, την ώρα που άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να μεταβούν στο νοσοκομείο προκειμένου να πάρουν καταθέσεις από τα θύματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ