ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: «Κλειδί» για αποκαλύψεις η ένταξη του 18χρονου σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων

Ρέντη: «Κλειδί» για αποκαλύψεις η ένταξη του 18χρονου σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων
ΙΝΤΙΜΕ

Την ερχόμενη Δευτέρα ή την Τρίτη θα αποφασιστεί εάν ο 18χρονος καθ΄ομολογίαν δράστης της επίθεσης με φωτοβολίδα στον Αστυνομικό στα επεισοδια στο Ρέντη, ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, όπως το είχε ζητήσει.

Εάν τελικά το αίτημά του κριθεί θετικά, τότε είναι πιθανό, ο 18χρονος να προβεί σε αποκαλύψεις για τον δράστη ή τους δράστες που οργάνωσαν την αιματηρή επίθεση.

Οι γονείς του κατηγορούμενου έχουν καταγγείλει ότι έχουν δεχθεί απειλητικά μηνύματα από τη στιγή που ο γιος τους είπε στις Αρχές ότι τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένα άτομο που φορούσε full face κουκούλα και του εξήγησε πως να την εκτοξεύσει στους Αστυνομικούς.

Αυτό το σημείο είναι και το κρίσιμο για να μπορέσει ο 18χρονος να μπει στην ομπρέλα της προστασίας μαρτύρων, με μία όμως βασική προϋπόθεση:

Θα πρέπει τα στοιχεία που θα δώσει να μην είναι για τα όσα έγιναν μέσα στο γήπεδο αλλά θα πρέπει να δώσει στοιχεία που να στοιχειωθετούν τη δομή, την ηγεσία, την ιεραρχία και τους διακριτούς ρόλους της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι Αρχές ψάχνοντας την υπόθεση -σύμφωνα με πληροφορίες της Μίνας Καραμήτρου - διαπιστώνουν ότι υπάρχει και ένα ακόμα πρόσωπο που έχει μπει στο «μικροσκόπιο» και το οποίο φαίνεται να έχει σχέσεις με έναν γνωστό άνθρωπο της νύχτας, ο οποίος έχει σχέση με χούλιγκανς και τα οπαδικά επεισόδια που κατα καιρούς βλέπουμε και με κυκλώματα της νύχτας.

Εάν αυτό προκύψει, τότε θα αποδειχθεί σύνδεση των ανθρώπων της νύχτα με τους οργανωτές οπαδικών επεισοδίων, κάτι που επεσήμαναν εξ αρχής οι αρμόδιοι.

Δεκάδες άτομα στο μικροσκόπιο των Αρχών

Δεκάδες άτομα, απ' αυτά που είχαν προσαχθεί αμέσως μετά από τα επεισόδια στου Ρέντη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πενήντα

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται ο μάνατζερ του γνωστού τράπερ, μετά την πυρίτιδα που βρέθηκε, στα χέρια του, την ώρα που στα εργαστήρια, εντοπίσθηκαν αποτυπώματα αλλά και DNA, του ανήλικου αδελφού του προφυλακισμένου 18χρονου, πάνω σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδων.

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ αναμένει περισσότερα στοιχεία μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης DNA, αλλά και από το πλιάτσικο σε σκάφη στις Τζιτζιφιές, απ' όπου εκλάπησαν φωτοβολίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις φωτοβολίδες αυτές έκλεψαν άγνωστοι σε τρεις διαφορετικές ληστείες που έγιναν στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου, μόλις λίγα 24ωρα πριν τα επεισόδια στου Ρέντη.

Επίσης οι Αρχές επιμαίνουν και στις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε κατά την απολογία του ο 18χρονος.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, «κλειδί» για την εξέλιξη των ερευνών αποτελεί η ταυτοποίηση του DNA του 16χρονου αδελφού του 18χρονου, σε κομμάτι εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας, που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση στους αστυνομικούς, αλλά και η πυρίτιδα που εντοπίστηκε στα χέρια του ανήλικου.

Ο ίδιος στην συμπληρωματική κατάθεσή του την Τετάρτη (13/12) φέρεται να ανέφερε σύμφωνα με το star ότι έπιασε φωτοβολίδα αλλά δεν την εκτόξευσε.

«Τη στιγμή που βγήκα να φωνάξω τον αδερφό μου να γυρίσει πίσω και να μην πάει στα επεισόδια κάποιος που δεν γνωρίζω μου έδωσε μια φωτοβολίδα. Ρώτησα τι είναι και μου είπε πάμε να την πετάξουμε. Την άφησα από τα χέρια μου και ξαναμπήκα στο γήπεδο» συμπλήρωσε.

Πυρίτιδα εντοπίστηκε και στα χέρια ενός 26χρονου, που είναι μάνατζερ τράπερ, και ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των Αρχών.

Ο ίδιος είχε αρνηθεί πως συμμετείχε στα επεισόδια και εκτός της ενεργής εμπλοκής του σε αυτά εξετάζεται και ο ειδικός του ρόλος από τις Αρχές, όπως και τυχόν άλλων, αφού η πεποίθηση τους είναι ότι τον ρόλο του καθοδηγητή ενδεχομένως να τον είχαν περισσότερα από ένα άτομα.

Παρά τα ευρήματα αυτά, η ΕΛΑΣ δεν θα σταματήσει να διερευνά την υπόθεση, καθώς στα εγκληματολογικά εργαστήρια πραγματοποιείται λεπτομερής έλεγχος και στο γενετικό υλικό και τα αποτυπώματα που συγκεντρώθηκαν από τους 424 προσαχθέντες.

Στενεύει ο κλοιός για τον καθοδηγητή

Απώτερος, στόχος, όμως των ερευνών είναι να εντοπιστεί το άτομο «που έδωσε το πράσινο φως» για την επίθεση στους αστυνομικούς, αλλά και έδωσε τα απαραίτητα «πολεμοφόδια».

Οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι οργανωμένος οπαδός ενώ πιστεύουν ότι δεν έδρασε μόνος, καθώς υπήρχαν και άλλα πρόσωπα που είχαν αναλάβει άλλους ρόλους.

Σύντομα αναμένεται να ακολουθήσει και ο επόμενος κύκλος συλλήψεων, με τις Αρχές να θέλουν πρωτίστως να έχουν «δέσει» με τέτοιο τρόπο την υπόθεση ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες για την ενοχή των συλληφθέντων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ