ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Στενεύει ο κλοιός για τον καθοδηγητή - Τι κατέθεσε ο 16χρονος για τη φωτοβολίδα

Ρέντη: Στενεύει ο κλοιός για τον καθοδηγητή - Τι κατέθεσε ο 16χρονος για τη φωτοβολίδα
Επεισόδια σε αγώνα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) ΙΝ ΤΙΜΕ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Ρέντη και που οδήγησαν στον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, με τις Αρχές να «πλησιάζουν» στον εντοπισμό όλων όσων συμμετείχαν στα επεισόδια και κυρίως «καθοδηγητή», του προσώπου δηλαδή, που προμήθευσε τους χούλιγκανς με φωτοβολίδες για να επιτεθούν στους Αστυνομικούς

Ο κλοιός επίσης σφίγγει και γύρω από τον μάνατζερ του γνωστού τράπερ, μετά την πυρίτιδα που βρέθηκε, στα χέρια του, την ώρα που στα εργαστήρια, εντοπίσθηκαν αποτυπώματα αλλά και DNA, του ανήλικου αδελφού του προφυλακισμένου 18χρονου, πάνω σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδων.

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ αναμένει περισσότερα στοιχεία μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης DNA, αλλά και από το πλιάτσικο σε σκάφη στις Τζιτζιφιές, απ' όπου εκλάπησαν φωτοβολίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις φωτοβολίδες αυτές έκλεψαν άγνωστοι σε τρεις διαφορετικές ληστείες που έγιναν στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου, μόλις λίγα 24ωρα πριν τα επεισόδια στου Ρέντη.

Στο «μικροσκόπιο» ο ρόλος του μάνατζερ τράπερ και ο ανήλικος αδελφός του 18χρονου δράστη

Στο μεταξύ, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών ο ρόλος του 26χρονου μάνατζερ τράπερ, του ανήλικου αδελφού του 18χρονου καθ ομολογίαν δράστη, αλλά και οι αντιφάσεις που αυτός, υπέπεσε κατά την απολογία του.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, «κλειδί» για την εξέλιξη των ερευνών αποτελεί η ταυτοποίηση του DNA του 16χρονου αδελφού του 18χρονου, σε κομμάτι εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας, που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση στους αστυνομικούς, αλλά και η πυρίτιδα που εντοπίστηκε στα χέρια του ανήλικου.

Ο ίδιος στην συμπληρωματική κατάθεσή του την Τετάρτη (13/12) φέρεται να ανέφερε σύμφωνα με το star ότι έπιασε φωτοβολίδα αλλά δεν την εκτόξευσε.

«Τη στιγμή που βγήκα να φωνάξω τον αδερφό μου να γυρίσει πίσω και να μην πάει στα επεισόδια κάποιος που δεν γνωρίζω μου έδωσε μια φωτοβολίδα. Ρώτησα τι είναι και μου είπε πάμε να την πετάξουμε. Την άφησα από τα χέρια μου και ξαναμπήκα στο γήπεδο» συμπλήρωσε.

Πυρίτιδα εντοπίστηκε και στα χέρια ενός 26χρονου, που είναι μάνατζερ τράπερ, και ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των Αρχών.

Ο ίδιος είχε αρνηθεί πως συμμετείχε στα επεισόδια και εκτός της ενεργής εμπλοκής του σε αυτά εξετάζεται και ο ειδικός του ρόλος από τις Αρχές, όπως και τυχόν άλλων, αφού η πεποίθηση τους είναι ότι τον ρόλο του καθοδηγητή ενδεχομένως να τον είχαν περισσότερα από ένα άτομα.

Παρά τα ευρήματα αυτά, η ΕΛΑΣ δεν θα σταματήσει να διερευνά την υπόθεση, καθώς στα εγκληματολογικά εργαστήρια πραγματοποιείται λεπτομερής έλεγχος και στο γενετικό υλικό και τα αποτυπώματα που συγκεντρώθηκαν από τους 424 προσαχθέντες.

Στενεύει ο κλοιός για τον καθοδηγητή

Απώτερος, στόχος, όμως των ερευνών είναι να εντοπιστεί το άτομο «που έδωσε το πράσινο φως» για την επίθεση στους αστυνομικούς, αλλά και έδωσε τα απαραίτητα «πολεμοφόδια».

Οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι οργανωμένος οπαδός ενώ πιστεύουν ότι δεν έδρασε μόνος, καθώς υπήρχαν και άλλα πρόσωπα που είχαν αναλάβει άλλους ρόλους.

Σύντομα αναμένεται να ακολουθήσει και ο επόμενος κύκλος συλλήψεων, με τις Αρχές να θέλουν πρωτίστως να έχουν «δέσει» με τέτοιο τρόπο την υπόθεση ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες για την ενοχή των συλληφθέντων.

Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει ο 18χρονος

Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Παρά το γεγονός ότι ζήτησε να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, το αίτημα απορρίφθηκε καθώς είναι ήδη κατηγορούμενος για την υπόθεση και όχι μάρτυρας.

Κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού - Τον επισκέφθηκε ο Οικονόμου

«Μάχη» για τη ζωή του συνεχίζει να δίνει για όγδοη ημέρα ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε από τη ναυτική φωτοβολίδα νοσηλευόμενος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Στο νοσοκομείο βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τον ακρωτηριασμό του τραυματισμένου ποδιού του, οι γιατροί προχώρησαν σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση, καθώς δεν λειτουργούν πλέον πολλά ζωτικά του όργανα.

Άγνωστο παραμένει αν έχουν επηρεαστεί οι εγκεφαλικές του λειτουργίες, καθώς έμεινε για αρκετή ώρα χωρίς οξυγόνο μετά την καρδιακή προσβολή και οι συνάδελφοί του τον επανέφεραν με ΚΑΡΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ