ΕΛΛΑΔΑ

Άρτα: Υπερπροσπάθεια των γιατρών να σώσουν τον 14χρονο - Ώρες αγωνίας

Άρτα: Υπερπροσπάθεια των γιατρών να σώσουν τον 14χρονο - Ώρες αγωνίας
INTIME

Έναν εφιάλτη ζει εδώ και λίγες ώρες η οικογένεια του 14χρονου αγοριού από τη Άρτα, που το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων κατέρρευσε από ανεύρυσμα την ώρα που έλεγε τα κάλαντα μαζί με φίλους του.

Το παιδί μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του Μιχάλη Γιαννάκου, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αντιμετώπισης του ανευρύσματος έπαιξαν οι χειρισμοί των γιατρών τις πρώτες ώρες στα περιφερειακά νοσοκομεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συγχαρητήρια στο προσωπικό των τριών νοσοκομείων της Ηπείρου και του ΕΚΑΒ
για την αντιμετώπιση του 14χρονου αγοριού από την Άρτα.

Θέλω πραγματικά να συγχαρώ τους γιατρούς, το νοσηλευτικό, το παραϊατρικό προσωπικό των τριών νοσοκομείων της ΗΠΕΙΡΟΥ (ΑΡΤΑ, ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ) για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν να σώσουν το 14χρονο αγόρι από την Άρτα που έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία με ότι μέσα διέθεταν.

Να συγχαρώ και το ΕΚΑΒ για την άμεση διακομιδή από το τόπο του συμβάντος στο νοσοκομείο Αρτας, μετά στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, μετά στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων. Καθώς επίσης και για την άμεση αεροδιακομιδή του παιδιού μετά τη χειρουργική αντιμετώπιση στο Πανεπιστημιακό, σε σταθερή κατάσταση, στο Παίδων Αγίας Σοφίας.

ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ

Μιχάλης Γιαννάκος».

Ώρες αγωνίας για τον 14χρονο

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο μικρός μαθητής από την Άρτα που μεταφέρθηκε εσπευσμένα με αεροσκάφος στην Αθήνα. Το 14χρονο παιδί το οποίο κατέρρευσε λέγοντας τα κάλαντα έπαθε ανεύρυσμα όπως ανέφερε το ΕΚΑΒ και ήδη από το νοσοκομείο των Ιωαννίνων τοποθετήθηκε βαλβίδα στον εγκέφαλο προτού γίνει η αεροδιακομιδή.

Στη συνέχεια ακολούθησε μεταφορά του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα, όπου και πραγματοποιήθηκε αξονική τομογραφία και ακολουθεί χειρουργείο.

Το παιδί είχε φύγει από το σπίτι του το πρωί για να πει τα κάλαντα, όμως λίγο αργότερα έχασε τις αισθήσεις του, καθιστώντας αναγκαία τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Εκεί αμέσως διασωληνώθηκε από τους γιατρούς πριν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου υπεβλήθη σε επέμβαση από τους νευροχειρουργούς λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας.

Το μεσημέρι, με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, και της αστυνομίας έφτασε το ασθενοφόρο στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων όπου αεροσκάφος του ΕΚΑΒ περίμενε να παραλάβει το 14χρονο παιδί για να το μεταφέρει στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ