ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία αστυνομικού: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - «Push dagger» το φονικό μαχαίρι

Δολοφονία αστυνομικού: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - «Push dagger» το φονικό μαχαίρι
ΙΝΤΙΜΕ / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Mε ένα μαχαίρι τύπου «push dagger» σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έδωσε το θανατηφόρο χτύπημα ο 44χρονος Νορβηγός σε βάρος του 32χρονου αστυνομικού, μέσα σε μπαρ επί της οδού Κατσιμίδη στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα η ιατροδικαστική εξέταση εδειξε ως αιτία θανάτου του 32χρονου αστυνομικού «εκτεταμένη αιμορραγία από τρώση αγγείου».

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Η τρώση αγγείου, κατά τα ευρήματα του ιατροδικαστή, συνδέεται με το χτύπημα στην αριστερή τραχηλική χώρα του θύματος, ενώ ο θάνατός του υπήρξε ακαριαίος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του Νορβηγού δράστη από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, το φονικό μαχαίρι έχει κατασχεθεί και είναι τύπου «push dagger». Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο μαχαίρι χαρακτηρίζεται ως «κρυφό όπλο» καθώς έχει σχεδιαστεί για να κρατιέται στο χέρι με κλειστή παλάμη.

Πρόκειται για ένα μαχαίρι με κοντή λεπίδα και λαβή «Τ» που έχει σχεδιαστεί για να πιάνεται και να κρατιέται σε ένα χέρι με κλειστή γροθιά. Η χρήση του ξεκίνησε ως όπλο για τους αμάχους στις αρχές του 19ου αιώνα, και χρησιμοποιήθηκε επίσης στον πόλεμο των χαρακωμάτων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με το ίδιο μαχαίρι ο δράστης τραυμάτισε στα κάτω άκρα τον κουμπάρο του αστυνομικού, με τον οποίο λογομάχησε για ασήμαντη αιτία, πριν επιτεθεί στον 32χρονο που έσπευσε να μεσολαβήσει και να χωρίσει τους δύο άνδρες.

Ο 44χρονος, που διαμένει τα τελευταία 9 χρόνια στην Ελλάδα ζώντας από επίδομα που λαμβάνει από το νορβηγικό κράτος, κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τέλεση του φονικού βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και γι' αυτό το λόγο υποβλήθηκε στις σχετικές αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει.

Την ίδια ώρα, ο κουμπάρος του αστυνομικού (επίσης 32 ετών) νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Πώς έγινε το έγκλημα

Σύμφωνα με μαρτυρίες, μετά από έξοδο για φαγητό, ο 32χρονος αστυνομικός με τον 31χρονο κουμπάρο του πήγαν σε διπλανό μπαρ όπου σύχναζε ο 44χρονος Νορβηγός. Ο δράστης πετούσε αντικείμενα, έβριζε την Ελλάδα και ενοχλούσε τους θαμώνες. Αρχικά ο κουμπάρος προσπάθησε να τον σταματήσει και στη συνέχεια παρενέβη ο 32χρονος αστυνομικός με τον Νορβηγό να τον μαχαιρώνει στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Σύμφωνα με γείτονες του Νορβηγού, ο 44χρονος ζούσε 9 χρόνια στην Ελλάδα και λάμβανε ένα επίδομα με το οποίο ζούσε.

Ρεπορτάζ του OPEN ανέφερε πως υπάρχουν δύο σενάρια σχετικά με τον Νορβηγό και τον βίο του στην Ελλάδα με το ένα να κάνει λόγο για σύνταξη που λάμβανε λόγω ψυχολογικών προβλημάτων και το δεύτερο για άτομο που βρισκόταν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Μαρτυρίες τον θέλουν να έχει κάνει και στο παρελθόν φασαρίες στα Λαδάδικα.

Ο 44χρονος δράστης παραμένει στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η προανάκριση του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συγκέντρωση καταθέσεων μαρτύρων.

Στον εισαγγελέα την Παρασκευή ο Νορβηγός

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί αύριο, Παρασκευή, ο 44χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε με μαχαίρι τον άτυχο αστυνομικό σε μπαρ της Θεσσαλονίκης .

Πρόκειται για έναν Νορβηγό, ο οποίος παραμένει στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Η προανάκριση του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συγκέντρωση μαρτυρικών καταθέσεων, ενώ εξετάζεται η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει.

Κατά πληροφορίες, ο δράστης ζούσε μόνιμα στην Ελλάδα και φαίνεται πως ήταν γνωστός πελάτης στο συγκεκριμένο κατάστημα.

411539654_393755296425958_7417117331969191009_n-3-768x406.jpg
Ο 44χρονος Νορβηγός που σκότωσε σε μπαρ της Θεσσαλονίκης τον 32χρονο αστυνομικό. / Πηγή: ΕΡΤ

Το φονικό έγινε γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα και, σύμφωνα με μαρτυρίες, προηγήθηκε διαπληκτισμός του 44χρονου με τον κουμπάρο του αστυνομικού. Στη συνέχεια ο Νορβηγός τραυμάτισε με μαχαίρι τον κουμπάρο στο πόδι και τότε επενέβη ο 32χρονος, με συνέπεια να δεχθεί επίθεση με το ίδιο μαχαίρι.

Ο 32χρονος, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, πέθανε σχεδόν ακαριαία, μετά από μαχαιριά που δέχθηκε στον λαιμό και συγκεκριμένα στην τραχηλική χώρα. Θαμώνες κάλεσαν σε βοήθεια και ειδοποίησαν τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο διπλανό κτήριο όπου είναι η έδρα των ΜΑΤ.

«Ο άντρας ενοχλούσε τους υπόλοιπους, ο συνάδελφος μας παρενέβη για να βοηθήσει να τον απομακρύνουν από τον χώρο, εκείνος διαπληκτίστηκε με τον φίλο του που βρισκόταν μαζί και δυστυχώς τραυμάτισε θανάσιμα τον συνάδελφο μας» τόνισε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στους Ταγαράδες όπου ζούνε συγγενείς του άτυχου αστυνομικού. «Τον φάγανε. Μας είπαν ότι το μαχαίρωσαν το παλικάρι μας. Ήταν πολύ καλό παιδί. Και στην δουλειά του πολύ καλός. Είχε τόσα να προσφέρει, στην οικογένεια, στην αστυνομία», τόνισε στην ΕΡΤ συγγενής του θύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ