ΕΛΛΑΔΑ

Νάρκη χτύπησε πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα: Καλά στην υγεία τους οι δύο Έλληνες ναυτικοί

Νάρκη χτύπησε πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα: Καλά στην υγεία τους οι δύο Έλληνες ναυτικοί
Ελληνόκτητο πλοίο σημαίας Παναμά Ukraine's Infrastructure Ministry Press Office via AP (Φωτογραφία αρχείου)

Καλά στην υγεία τους είναι οι δύο Έλληνες ναυτικοί που τραυματίστηκαν ελαφρά όταν νάρκη χτύπησε το πρωί της Τετάρτης (27/12) ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα που κατευθυνόταν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, οι δύο Έλληνες, έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους.

Πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν ότι από τα 18 μέλη του πληρώματος ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος που είναι Έλληνες τραυματίστηκαν ελαφρά. Από την έκρηξη, οι δύο ναυτικοί ζαλίστηκαν και έπεσαν μέσα στο πλοίο.Συνήλθαν αμέσως και δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την υγεία τους.Επίσης, ελαφρά τραυματίστηκε και ένας Αιγύπτιος μάγειρας. Τις πρώτες βοήθειας δέχτηκαν από Ουκρανούς γιατρούς και διασώστες που έσπευσαν στο σημείο.

Το φορτηγό πλοίο συνοδεύουν ρυμουλκά προς το λιμάνι της Ουκρανίας, που πρόκειται να καταπλεύσει το πρωί της Παρασκευής όπου και τότε θα υπάρξει επικοινωνία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και την εταιρεία, για να διαπιστωθεί η κατάσταση του πλοίου αλλά και το πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν οι Έλληνες ναυτικοί.

Το πλοίο κινδύνευσε να βυθιστεί, καθώς η πρύμνη του ανασηκώθηκε από τη σφοδρότητα της έκρηξης. Τα γρήγορα αντανακλαστικά του καπετάνιου απέτρεψαν, τελικά, τη βύθιση. Να σημειωθεί πως, υπάρχουν αναφορές για την πρόκληση μικρής έκτασης φωτιά και ρήγμα στο πλοίο, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής.

Ειδικότερα, το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο, σημαίας Παναμά βρισκόταν στο λιμάνι της πόλης Ίζμαηλ στο Δούναβη, προκειμένου να προμηθευτεί σιτηρά.

Είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Ρουμανίας με προορισμό την Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, επρόκειτο για ρωσική νάρκη, ωστόσο, η υπόθεση ακόμη διερευνάται.

Η Corriere della Sera αναφέρει ότι «πολιτικό σκάφος υπό σημαία Παναμά που κατευθυνόταν σε λιμάνι του Δούναβη για να φορτώσει σιτηρά χτυπήθηκε από νάρκη του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσαν οι ουκρανικές νότιες δυνάμεις άμυνας, προσθέτοντας ότι ξέσπασε φωτιά στο σκάφος και το σκάφος έχασε τον έλεγχο. Από την έκρηξη της νάρκης τραυματίστηκαν δύο ναύτες. Οι ναυτικές αρχές της Ουκρανίας έστειλαν ρυμουλκά για να απομακρύνουν το σκάφος και να το φέρουν στο λιμάνι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ