ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Θρήνος στην κηδεία του 32χρονου αστυνομικού που δολοφόνησε ο Νορβηγός

Θεσσαλονίκη: Θρήνος στην κηδεία του 32χρονου αστυνομικού που δολοφόνησε ο Νορβηγός
Screen grab/ Glomex/ ΕΡΤ

Το «τελευταίο αντίο» στον 32χρονο αστυνομικό που δολοφονήθηκε από τον 44χρονο Νορβηγό σε μπαρ της Θεσσαλονίκης, είπαν συγγενείς και φίλοι. Τραγική φιγούρα η μητέρα του, η οποία κρατούσε στα χέρια της μία φωτογραφία και φώναζε «γιατί παλικάρι μου, γιατί;». 

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης, για τη νεκρώσιμη ακολουθία του 32χρονου αστυνομικού Θεοχάρη Καλαθά.

Το φέρετρο του 32χρονου έφτασε στην εκκλησία τυλιγμένο στη γαλανόλευκη σημαία, συνοδεία συναδέλφων του με περιπολικά και μηχανές, ενώ Άγημα της Αστυνομίας αλλά και η μπάντα του Σώματος, απέδωσαν τιμές.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον άδικο χαμό του νεαρού αστυνομικού.

grtimes.gr

grtimes.gr

Ανάμεσα στον κόσμο που έφθασε, συγγενείς, φίλοι, γνωστοί αλλά και πάρα πολλοί συνάδελφοι αστυνομικοί του 32χρονου, όπως μεταδίδει το grtimes.gr.

grtimes.gr

Δείτε βίντεο:

Απολογείται ο 44χρονος Νορβηγός

Στο μεταξύ, απολογείται σήμερα στον 4ο τακτικό ανακριτή ο 44χρονος Νορβηγός. Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Τα κακουργήματα αφορούν τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, ενώ τα πλημμελήματα αφορούν την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και πιο συγκεκριμένα το μαχαίρι παλάμης, με το οποίο μαχαίρωσε τον 32χρονο και τον κουμπάρο του.

Πώς έγινε το φονικό

Υπενθυμίζεται ότι η άγρια επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/12) σε μπαρ που βρίσκεται επί της οδού Κατσιμίδη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, ο 44χρονος Νορβηγός, γύρω στις 04:30 π.μ. φέρεται ότι είχε δημιουργήσει φασαρία στο μπαρ, το οποίο βρίσκεται δίπλα από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Ευκλείδη.

Ο 32χρονος αστυνομικός που ήταν ως πελάτης στο μαγαζί πήγε να του κάνει παρατήρηση, ώστε να ηρεμήσει. Ωστόσο, ο 44χρονος έβγαλε μαχαίρι και χτύπησε θανάσιμα τον 32χρονο, ενώ τραυμάτισε και τον κουμπάρο του. Άμεσα στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία και συνέλαβε τον δράστη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ