Αργολίδα: Μαγευτικός «χορός» από χιλιάδες ψαρόνια
Ανανεώθηκε:
Εκατομμύρια ψαρόνια εκτέλεσαν με ακρίβεια τις... χορευτικές τους φιγούρες στην περιοχή βάλτος Νέας Κίου στην Αργολίδα το Σάββατο (30/12).
Τα ψαρόνια είναι ονομαστά για τον τρόπο που πετούν όλα μαζί, (σχηματίζουν τις πιο πολυάριθμες συγκεντρώσεις πουλιών) και για τις εντυπωσιακές μανούβρες που κάνουν στον αέρα.
Τους εναέριους σχηματισμούς τους κάνουν πάντα στις μετακινήσεις τους, όταν θέλουν να αποκρούσουν κάποιο αρπακτικό ή όταν ψάχνουν για τροφή.

Φωλιάζουν σε κοιλώματα δέντρων ή και κτηρίων ακόμη και γεννάνε μια με δύο φορές τον χρόνο. Ζουν κατά μέσο όρο 15 χρόνια. Στην Ελλάδα εμφανίζονται σε τεράστια κοπάδια το φθινόπωρο και τον χειμώνα για να φάνε ελιές, έντομα, φρούτα, όπως αναφέρει το argolikeseidhseis.gr.
Είναι έξυπνα πουλιά, έντονα πολυγαμικά και παμφάγα, δεν φοβούνται τους ανθρώπους, αλλά ούτε και τα σκιάχτρα που βάζουν οι γεωργοί.
Δείτε το βίντεο:
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Τα Πουλιά» του Χίτσκοκ: Ένα τρομακτικό αριστούργημα, στη σκιά ενός σκανδάλου
Τι πρέπει να γνωρίζετε για το θερινό ωράριο μειωμένης τιμολόγησης που τέθηκε σε ισχύ από τον ΔΕΔΔΗΕ
02:00
Στα «σκαριά» νέα «Ανακαινίζω» και «Νταντάδες της γειτονιάς» - Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ
01:00
Eορταστικό ωράριο Πάσχα: Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα
00:30
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση Τραμπ για να... τσακίσει το Ιράν - Το «όχι» και οι όροι της Τεχεράνης
23:56