ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Ανακοινώθηκαν μέτρα για τον κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο

Χίος: Ανακοινώθηκαν μέτρα για τον κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο
EUROKINISSI

Σε 15 ανέρχονται οι νοσηλευόμενοι από κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου. Σύμφωνα με δηλώσεις της Διοικήτριας του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Ελένης Κανταράκη, 9 άτομα νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική, 3 στη Χειρουργική Κλινική, 2 στη ΜΕΘ, και ένα μωρό στην παιδιατρική κλινική.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως διαχειρίσιμη, όμως σε περίπτωση που υπάρξει περαιτέρω αύξηση των νοσηλευομένων, θα εξεταστεί ώστε να ξαναλειτουργήσει το Τμήμα Covid, δυναμικότητας 29 κλινών.

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό, στο Νοσοκομείο Χίου λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο κάθε Τρίτη, όπου εμβολιάζονται περίπου 100 άτομα την φορά.

Με χθεσινή εξάλλου απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο του «Σκυλίτσειου» Γ. Νοσοκομείου Χίου έλαβε τα εξής μέτρα για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς της νόσου Covid-19 :

  • Απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο στα Τμήματα και τις Κλινικές του Νοσοκομείου.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους συνοδούς και τους ασθενείς που επισκέπτονται το Νοσοκομείο είτε για τακτικό ραντεβού, είτε εκτάκτως.
  • Επιτρέπεται αυστηρά μόνο ένας συνοδός για κάθε ασθενή ο οποίος θα έχει κάνει rapid test 48ωρου.
  • Οι επισκέπτες του Νοσοκομείου θα επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους, στους υπαλλήλους της ασφάλειας στην πύλη του Νοσοκομείου το αποτέλεσμα του rapid test.
  • Οι ασθενείς που θα επισκέπτονται τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία θα περνούν από τον οικίσκο πλησίον της πύλης του Νοσοκομείου για να τους διενεργείται rapid test.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ